BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal fikse store nettsteder med dårlig kode

Neste testversjon av IE8 skal utstyres med mer som kan skjule nettsteders gamle synder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. des. 2008 - 15:38

Mange nettsteder er laget på en tid hvor Internet Explorer 6 var dominerende og webstandarder bare var noe særingene maste om.

Med Internet Explorer 8 skal også Microsofts nettleser foretrekke nettsteder som baseres på webstandardene. Dette betyr at nettsteder som bryter med standardene ikke vil vises korrekt i den kommende nettleseren.

Nå er det likevel slik at IE8 vil ha en kompatibilitetsmodus som kan skrus på på flere ulike måter. Tidligere har Microsoft fortalt at nettsteder kan inkludere en spesiell metatagg i koden på hver webside. Dette skal sørge for at sidene vises med kompatibilitetsmodus, som i praksis betyr at siden vises som i IE7.

I tillegg har brukerne av betaversjonene som til nå har blitt sluppet, hatt muligheten til å skru på kompatibilitetsmodus selv, ved hjelp av en knapp i brukergrensesnittet.

I et blogginnlegg fra forrige uke skriver Scott Dickens, program manager i Microsoft, at selskapet i neste offentlige testversjon av IE8 vil inkludere enda en metode som skal aktivere sikkerhetsmodus.

Microsoft samler inn en del statistikk fra betaversjonene av IE8, blant annet om hvilke nettsteder brukerne velger å vise i kompatibilitetsmodus. Selskapet skal sette samme lister over de nettstedene som som oftest besøkes i kompatibilitetsmodus innen hvert land. Disse listene skal deretter gjøres tilgjengelig for nettleseren, slik at den automatisk kan gå over i kompatibilitetsmodus når brukeren besøker nettstedene.

Brukerne vil blant annet kunne lage sin egen liste over nettsteder som skal vises i kompatibilitetsmodus og velge om Microsofts liste skal brukes (i tillegg).
Brukerne vil blant annet kunne lage sin egen liste over nettsteder som skal vises i kompatibilitetsmodus og velge om Microsofts liste skal brukes (i tillegg).

Dickens skriver at Microsoft vil henvende seg til disse nettstedene og forklare dem hva som må gjøres for at nettstedene skal vises bedre i IE8, men også instruksjoner for hva de kan gjøre for å bli fjernet fra listen.

Dickens poengterer at IE8 ikke blir den første nettleseren som viser høyt trafikkerte nettsteder i et slags kompatibilitetsmodus. Opera har en funksjon, Browser JavaScript, som retter kodefeil før mange populære nettsteder vises i nettleseren. En oversikt over hvordan dette fungerer og hvilke nettsteder som påvirkes, finnes på denne siden.

Microsoft har ikke oppgitt noe konkret tidspunkt for den neste, offentlige testversjonen av IE8, bortsett fra at det vil komme én eller flere testversjoner i første kvartal av 2009.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.