DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Skal finansiere lavterskeltilbud: Regjeringen gir millioner til digital opplæring

Kommunal- og distriktsdepartementet gir 5,85 millioner kroner i engangsstøtte fordelt på 22 søkere som ønsker å heve den digitale kompetansen til innbyggerne i sine kommuner.

– Utrolig positivt at flere kommuner tar et ansvar og tilbyr innbyggerne veiledning og hjelp, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap).
– Utrolig positivt at flere kommuner tar et ansvar og tilbyr innbyggerne veiledning og hjelp, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap). Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
29. nov. 2023 - 15:17

– For å lykkes med digitaliseringen, må alle med. Derfor er det utrolig positivt at flere kommuner tar et ansvar og tilbyr innbyggerne veiledning og hjelp til å tilegne seg digitale ferdigheter, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) i en nyhetsmelding.

Formålet med tilskuddet er å tilrettelegge for et lavterskeltilbud hvor personer med liten eller ingen digital kompetanse kan få hjelp og veiledning.

– Den digitale hverdagen kan være krevende for mange, og jeg er glad for at flere kommuner i samarbeid med frivillige organisasjoner ønsker å tilby innbyggere hjelp. Å kunne bruke digitale verktøy og tjenester fra det offentlige og næringslivet er viktig i et moderne samfunn, sier Tung.

Regjeringen har på sine nettsider listet opp søkerne som får tilskudd for å iverksette tiltak for digital opplæring og veiledning til sine innbyggere, og hvor mye hver av dem får.

Departementet har utarbeidet en handlingsplan for digital inkludering som har flere tiltak som skal bidra til digital inkludering, som gjelder fra 2023 til 2026.

Gründer og daglig leder i Omnicus, Eivind Jonassen
Les også

Når smarttelefonen skaper mer støy enn nytte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.