BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal forbedre Linux-opplevelsen

Novell annonserte i dag et initiativ for å hjelpe utviklere med å forbedre kvaliteten på Linux-desktopen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. okt. 2005 - 12:49

Novell lanserte i dag initiativet Better Desktop, en ny komponent i openSUSE-prosjektet, som skal tilby utviklere av åpen kildekodebasert programvare data hentet fra brukervennlighetstesting og ressurser utviklerne kan bruke for å forbedre kvaliteten på Linux-desktopen. Mange mener at Linux-plattformen fortsatt er laget av utviklere for utviklere, mens andre mener at brukergrensesnittene i Linux allerede er enklere å forstå enn for eksempel de som tilbys i Windows.

I tillegg til videomateriase og analyse av brukervennlighetstester, vil instruksjoner for å konstruere og drifte en rimelig brukervennlighetslab bli tilbudt på dette nettstedet. Dette skal gi utviklerne muligheten til å se hvilke typer programvaredesign som lykkes blant sluttbrukerne, og dermed gjøre det enklere å møte brukernes behov og forventninger når programvare utvikles.

Målet er å gjøre Linux på PC-en tilgjengelig for flere.

- Dette er et verdifullt bidrag til Linux-felleskapet som vil hjelp åpen kildekodeutviklere i å dra nytte av Novell forskning for å lage en bedre og mer brukervennlig desktop, sier Gary Barnett, forskningsdirektør i teknologikonsulentselskapet Ovum.

- Brukervennlighet er et nøkkelkrav for å gjøre Linux til et mainstream-produkt. Novells fokus på brukervennlighet og selskapets bidrag til det globale fellesskapet av Linux-utviklere, vil hjelpe til med å bryte noen av barrierene for å oppnå dette, mener Barnett.

- Novell gjør det lettere for utviklere å få innsyn i og fundamental informasjon om hvordan brukere interagerer med desktopen gjennom helt ny forskning på dette området, sier Jan Muehlig, grunnlegger av OpenUsability.org.

Nat Friedman, visepresident for samarbeid og desktopteknikk i Novell, forteller at selskapet i brukervennlighetstestene valgte personer som hadde Windows-erfaring, men som aldri hadde hørt om Linux. Disse ble bedt om å utføre grunnleggende oppgaver ved å benytte Linux.

- Som programmerer er det noen ganger vanskelig å vite hvordan vanlige mennesker med ingen teknisk erfaring reagerer på din programvare. Linux-folk har det med å kjenne andre Linux-folk, sier Friedman.

Han regner med at utviklere fra en rekke prosjekter vil besøke Better Desktop-nettstedet og studere testresultatene for å finne ut hvordan de kan forbedre designet på programvaren de selv utvikler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.