Skal frigjøre Flash-videoer fra nettleseren

Adobe planlegger en mediesspiller som åpner for ny bruk av selskapets Flash-format.

Skal frigjøre Flash-videoer fra nettleseren

Adobe planlegger en mediesspiller som åpner for ny bruk av selskapets Flash-format.

Adobe annonserte i dag avspillingsprogrammet Adobe Media Player, som ved hjelp av Flash-teknologien skal åpne for distribusjon, salg og avspilling av mediefiler.

Selve spilleren skal være rask å laste ned og gi høyere kvalitet på avspillingen av Flash-formatet og muligheten til å laste ned videoer og spille dem av uten at maskinen er tilkoblet internett. Den vil støtte fullskjermsavspilling, et enkelt avstemmingssystem og funksjonalitet som sørger for at nye episoder av brukerens foretrukne TV-serier og video-podcasts blir lastet ned automatisk.

Spilleren skal tilbys til flere plattformer og være basert på åpne standarder, inkludert RSS og SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language).

For innholdsleverandørene, skal spilleren åpne nye måter for å levere, markedsføre, spore, beskytte og tjene penger på videoinnhold. Spilleren støtter i tillegg til den vanlige nedlastingsmuligheten, også on-demand streaming, live streaming, progressiv nedlating og beskyttet nedlasting og avspilling. Selve utseende på spilleren kan skreddersys for å passe overens med varemerket eller temaet til innholdet som spilles av.

    Les også:

Adobe Media Player utvikles ved hjelp av Apollo, som er kodenavnet på Adobes kommende kjøretidsmiljø for å kjøre webapplikasjoner på skrivebordet. Mediespilleren skal komme i en offentlig betaversjon noe senere i år, og planlegges å bli lansert mot slutten av året.

Til toppen