RESULTATERFINANS

Skal gi deg snill tanteguide på Internett

Nettet.no er en av de første norske internettjenestene som tar i bruk det britiske Autonomy-systemet. Målet er å servere deg en tenkende Internett-guide.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. mars 2000 - 15:25
Fast, SOLAltaVistaNettet.no



yaTack

Les om Autonomys agent-teknologi:
Agenter søker kunnskap mens du skriver


Nettet.no skal på nett i løpet av april- mai hvis alt går etter planen, lover gründerne. Da får de imidlertid sterk konkurranse fra en opprustet Sol og trolig fra nykommeren Searchfaster.

Les om Sol og Searchfasters planer:
FASTa la Vista
Planlegger ny skandinavisk søkemotor
- Teknologien vi jobber med skal fungere som en snill tante på nettet, en tante som jobber for deg selv når du er logget av. Da finner den frem relevant informasjon, nye sider du bør få med deg, sier Bjørnsrud.


- En del av vår tjeneste skal være å kunne søke på nettet uten å bruke ord som "og", "pluss" og andre vanskelige søkemetoder for å få det man vil ha, sier Bjørnsrud til digi.no. I stedet skal man kunne fylle inn et vanlig spørsmål, som for eksempel: Hva er tidevann?, og få opp svar på nøyaktig det man spør om.

- Vi vil lage et positivt avhengighetsforhold til våre brukere hvor vår tjeneste lærer brukermønster og nettvaner og dermed vokser med brukeren. Derfor tror vi det skal bli vanskelig å konkurrere med oss når vi først lanseres, sier Bjørnsrud til digi.no.

Bjørnsen sier videre at Nettet.no helst vil bli kalt en CSP (Content Service Provider) og ikke portal eller søkemotor.

Investorene har stått i kø for å skaffe seg eierandeler i selskapet. Ifølge Bjørnsrud var det i siste emisjon kommet inn 100 millioner kroner, men Nettet.no vil ikke ha mer enn 55 millioner kroner nå.

Løsningen til Nettet.no er utviklet av konsulentselskapet Information Highway og egne utviklingskrefter. I alt er det syv ansatte i selskapet, mens ti konsulenter fra Information Highway er hyret inn på fulltid til lanseringen er ferdig.

Men skal selskapet rekke å lansere tjenesten innen mai, har de en stor jobb foran seg. For Nettet.no har ikke en gang registrert sitt eget navn som adresse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra