BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal gi kunder i Oslo turbo-bredbånd

Dataguard kaster seg inn i kampen om å tilby superbredbånd i hele stor-Oslo.

2. apr. 2007 - 12:36

De fleste i Norge har ADSL-bredbånd over telefon-linjene og selv om farten øker her, øker antallet aktører som skal bygge ut dyre, men lynraske fiber-nett til privatkunder.

Hittil er det Lyse i Stavanger-området som har vært den store aktøren, men nå dukker det opp enda et selskap som skal bygge i Oslo, skriver Dagensit.no.

Noen fokuserer på villaområder, mens andre jobber mot borettslag er blant favorittene å levere til ettersom det er enkelt å koble en dedikert kabel i borettslaget og deretter bruke det interne spredenettet til hundretalls av leiligheter.

Dataguard er en av fiberaktørene som i det stille gradvis har bygget ut eget telenett fra 2001 til 2003, og levert SDSL og ADSL til bedriftsmarkedet på egen infrastruktur.

Nå vil Dataguard utvide tilbudet mot privatmarkedet. Selskapet har etablert en fiberring med telefonsentraler i hele stor-Oslo, fra Stabekk i vest til Holmlia i sør-øst og helt opp til Nittedal i nord.

- Vi har nå gode forutsetninger til å lever fiber i hele stor-Oslo, sier forretningsutvikler Asbjørn Myklebust til digi.no.

Nesten 1.000 husstander i borettslag har allerede tegnet seg på, og Myklebust forteller om en god markedspenetrasjon.

- I et borettslag vi nylig har tegnet avtale med, ønsket 40 av snaue 60 husstander vårt bredbåndstilbud, sier han.

Han ser det ikke som utenkelig at Dataguard innen året kan ha mellom 3.000 til 5.000 kunder i stor-Oslo.

Myklebust hevder å være eneste leverandør som i dag kan tilby 100 Mbit/s både i opplasting og nedlasting.

Prisen varierer fra det rimeligste økonomi-pakken på 299 kroner i måneden som er 2,5 Mbit/s ned og 1 Mbit/s i opplasting til 10 Mbit/s til familiepakken til 399 kroner og helt opp til proffpakken på 100 Mbit til 799 kroner i måneden.

Foreløpig er det borettslag Dataguard vil rette tilbudet mot, ettersom det ennå er for kostbart å legge egne fiberkabler til privathus.

Dataguard samarbeider med bredbåndsleverandøren Phonect, og tilbyr også bredbåndstelefoni til null kroner i abonnement.

Dataguard startet på pilotbasis for ni måneder siden, og har nå rullet til nesten 1.000 leiligheter.

Ifølge Myklebust velger de fleste familiepakken, men med unge mennesker i huset som ønsker egne spillservere, ser man også interesse for superpakken til 100 Mbit/s til 799 kroner.

- Unge mennesker kan spille mellom tre til fem timer per dag på nett, og det vil tvinge fram kravet til større båndbredde, sier Myklebust.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.