AVTALER & KONTRAKTER

Skal gjøre Android bedre for bedrifter

Google kjøper app-selskap som deler mobilen i to.

Google har kjøpt Divide, et selskap som tilbyr teknologi til Android og iOS for å skille strengt mellom den private bruken av enheten og bruk i jobbsammenheng.
Google har kjøpt Divide, et selskap som tilbyr teknologi til Android og iOS for å skille strengt mellom den private bruken av enheten og bruk i jobbsammenheng. Bilde: PantherMedia/Filip Fuxa, Divide og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 2014 - 08:47

Google har kjøpt Divide, et selskap som tilbyr en svært bedriftsrettet applikasjon til både Android og iOS. Applikasjonen skaper et sikkert arbeidsområde for å holde jobbdata og personlige data atskilt fra hverandre på mobilen i krypterte områder.

Arbeidsgiverens IT-avdeling kan ha full kontroll over det ene området, men det andre området kan benyttes langt mer fritt av brukeren på fritiden. Eventuell skadevare som installeres i det personlige området skal ikke få tilgang til jobbdataene.

Grunnversjonen tilbys gratis, mens en mer avansert utgave – som tilbyr blant annet flåtestyringsfunksjonalitet og støtte for håndhevelse av IT-policyer – koster 60 dollar i året per bruker.

Amerikanske Divide het tidligere Enterproid. Google har tidligere investert i selskapet gjennom Google Ventures. Personene som startet selskapet har bakgrunn fra IT-avdelinger i bank- og finanssektoren.

Da digi.no skrev om Enterproid i 2011, ble det opplyst at selskapets produkt skulle videreselges gjennom AT&T. Men ifølge Recode valgte teleselskapet senere en konkurrerende løsning i stedet.

Kunngjøringen om oppkjøpet ble gjort i bloggen i Divide. Der fortelles det at selskapet ble grunnlagt med ett enkelt mål, tilby folk den beste mobilopplevelsen på jobben.

– Som en del av Android-teamet er vi begeistret over å fortsette å utvikle løsninger som våre brukere elsker, heter det i kunngjøringen.

Det fortelles også at appene til både Android og iOS vil fungere som tidligere. De er fortsatt tilgjengelige i de respektive app-markedsplassene.

Det er ikke kjent hvilke andre planer Google har for Divide-teknologien, men det mest sannsynlige er nok at den helt eller delvis integreres i en framtidig utgave av Android. Heller ikke betingelsene i oppkjøpsavtalen er kjent.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.