BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal gjøre det enklere å forlate Google

Selskapets egen «Data Liberation Front» lover motstand mot innlåsing av data.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2009 - 14:58

Google-medarbeideren Brian "Fitz" Fitzpatrick kunngjorde i et offisielt blogginnlegg i går stiftelsen av Google's Data Liberation Front. Riktignok er det omtrent to år siden stiftelsen skjedde, men det er først nå utenforstående får vite om bevegelsen.

Data Liberation Front består av en liten gruppe Google-teknikere som sikter mot å gjøre det enkelt for brukere av selskapets tjeneste å overføre data til og fra Googles tjenester. Dette gjøres ved hjelp av enkle import- og eksport-funksjoner som tilbys som en integrert del av tjenestene.

Bakgrunnen for opprettelsen av bevegelsen er en uttalelse som Eric Smith, administrerende direktør i Google, kom med i 2004, i en tale til selskapets ansatte. Han skal ha sagt klart fra at Google ikke låser inn brukerne sine. Ifølge Fitzpatrick understreket Smith at selskapet ikke ønsker at folk skal bruke dets produkter bare fordi de ikke kan hente ut dataene sine igjen for å flytte dem over til en konkurrerende tjeneste.

Logoen til Google's Data Liberation Front.
Logoen til Google's Data Liberation Front.

Det er ikke helt sammenheng mellom liv og lære hos Google, men Data Liberation Front lister på denne siden 23 tjenester som i dag tilbyr muligheter for enkel eksport av data, noe som skal utgjøre 2/3 av målet.

Som mange sikkert har oppfattet, så er navnet på bevegelsen hyllest til The Judean People's Front fra filmen Monty Python's Life of Brian, som bruker det meste av tiden på å krangle.

Også logoen skal være ment som en spøk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.