Skal gjøre det enklere å skreddersy servere

Intel har lansert et modulsystem for bygging av servere til små og mellomstore bedrifter.

Skal gjøre det enklere å skreddersy servere

Intel har lansert et modulsystem for bygging av servere til små og mellomstore bedrifter.

Intel kunngjorde i forrige uke at selskapet har kommet med de første modulbaserte byggesteinene for bygging av servere. Modulsystemet støtter ifølge Intel en serverspesifikasjon som ble annonsert av organisasjonen Server Systems Infrastructur (SSI) i fjor sommer.

Ved å bruke disse modulbaserte byggesteinene, skal systembyggere enklere og billigere kunne tilpasse og sette sammen komponenter for regnekraft, nettverk og lagring i ett system.

De modulbaserte byggesteinene er basert på Intel Multi-Flex Technology, som består av en samling administrasjons- og lagringsteknologier som ifølge Intel er utviklet med fokus på enkel bruk, lave kostnader og fleksibilitet.

Systembyggere som tar i bruk modulene ved bygging av komplette systemer, vil kunne sette samme opptil seks prosessormoduler, fjorten 2,5 tommers serial attached SCSI-disker, to Ethernet-baserte svitsjmoduler, integrert lagringstilknyttet nettverk og en administrasjonsmodul. Prosessormodulene er basert på et hovedkort med to sokler og støtte for Xeon-prosessorer med to eller fire kjerner og inntil 32 gigabytes minne.

Hele systemet kan rackmonteres og har en høyde på 6U (226 millimeter) og en dybde på 706 millimeter.

Mer informasjon finnes her.

Til toppen