Skal hjelpe utviklere med OOXML-støtten

Tyske forskere lager testverktøy med støtte fra Microsoft.

Skal hjelpe utviklere med OOXML-støtten

Tyske forskere lager testverktøy med støtte fra Microsoft.

Det tyske forskningsinstituttet Fraunhofer Fokus har lagt fram en plan om å lage biblioteker og verktøy for testing og validering av dokumenter som er laget av implementeringer av standardene ISO/IEC 29500 og ECMA-376, mer kjent som Office Open XML (OOXML). Løsningene skal kunne brukes av utviklere av slike implementeringer og av organisasjoner som ønsker å sikre at dokumentene som produseres, også kan leses av andre verktøy.

- Introduksjonen av åpne standarder som ISO/IEC 29500 er det første skrittet mot en ny æra med dokumentinteroperabilitet, men vi har ingen garantier om at enhver implementering av standarden er korrekt med mindre vi utviklere en måte å teste dens utdata på, sier Klaus-Peter Eckert, seniorforsker ved Fraunhofer Fokus, i en pressemelding.

- Disse verktøyene vil ikke bare forenkle utvekslingen av data i dag, men de vil også bidra til langsiktige fordeler for dataarkivering, mener Eckert.

Arbeidet skal gjøres i samarbeid med Microsoft, som bidrar både med finansiering og som utviklingspartner.

Planene ble lagt fram under et arrangement i London denne uke i regi av Microsofts Document Interoperability Initiative.

Under arrangement ble også den ferdige utgave av Open XML Document Viewer v1.0 lansert. Verktøyet kan oversette Word-dokumenter i Open XML-formatet til HTML. Programmet er nå tilgjengelig som en plugin til Firefox, samt Interent Explorer 7 og 8. Nytt er det at også Opera støttes. Pluginene skal kunne brukes både på Windows- og Linux-maskiner og er tilgjengelig på denne siden.

Office Binary to Open XML Translator har nå fått støtte for binærdokumentene til PowerPoint (.PPT) og Excel (.XLS) og kan oversette disse til Open XML. Mer informasjon om dette finnes i dette blogginnlegget.

    Les også:

Det loves dessuten forbedringer i Open XML-ODF Translator, som blant annet er en løsning for Office 2003 og Office XP-brukere som ønsker å redigere ODF-dokumenter. Oversetteren gjør det også mulig for blant annet brukere av Novell OpenOffice å legge til lese- og skrivestøtte for Open XML-dokumenter.

Til toppen