AVTALER & KONTRAKTER

Skal holde orden på teleaktørene

PT-sjef Willy Jensen får nå en løsning som skal holde orden på teleaktørene.

I sommer ble ekomloven endret og sterkere virkemidler skulle sikre at de telepolitiske målene om gode, rimelige og framtidsrettede elektroniske kommunikasjonstjenester for brukerne blir nådd. Myndighetene skal blant annet kunne ilegge tilbydere overtredelsesbot ved brudd på ekomloven.

Forslaget til endring i ekomloven inneholder også en ny regel om tilbakebetaling mellom tilbydere.

Nå får Post- og teletilsynet (PT) en løsning fra Know IT Objectnets (tidligere Objectnet) avdeling i Arendal som skal levere programvare som skal hjelpe Post- og teletilsynet i å effektivisere elektronisk innrapportering og utarbeidelse av Ekomstatistikk.

Løsningen skal også legge til rette for bedre informasjon og tjenester for eksterne brukere og interessenter. Kontrakten har en verdi på tre millioner kroner og er den største avtalen som regionskontoret i Arendal har inngått.

Know IT Objectnet er også tildelt oppgaven med å bygge programvare som skal hjelpe Post- og teletilsynet i å effektivisere administrative prosesser med forvaltning av nummerplaner og datakvalitet i planene, i tillegg til å legge til rette for bedre informasjon og tjenester for eksterne brukere og interessenter.

Prosjektet benytter prosjektstyring som handler om å få tidlig tilbakemeldinger ved tett samarbeid og hyppige leveranser.

For Know IT Objectnet blir dette den største enkeltstående kontrakten for regionskontoret som har økt bemanningen tilsvarende og flytter i disse dager inn i nye kontorlokaler for å huse et team på 15 systemutviklere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.