BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal integrere Docs med Office

Google vil konkurrere med SharePoint på Microsofts hjemmebane.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. sep. 2010 - 15:19

Nå er ikke deling av dokumenter den eneste funksjonaliteten Microsofts SharePoint har å tilby, men det er en viktig funksjon for mange av brukerne. Snart kommer Google med DocVerse, et verktøybånd-tillegg til nyere Microsoft Office-utgaver, som gjør det mulig for brukerne av programvaren å lagre dokumenter direkte i Google Docs.

Ifølge IDG News Service skal DocVerse også gi tilgang til ulike versjoner av dokumentet og åpne for samarbeid med andre brukere, slik at de andre brukernes endringer blir synlige i sanntid.

DocVerse vil delvis være basert på teknologi Google fikk tilgang til gjennom oppkjøpet av selskapet med samme navn i mars i år. Allerede da var det en samarbeidsløsningen for Office-brukere, men uten å være integrert med Google Docs.

Google viste fram løsningen under selskapets Atmosphere-arrangement utenfor Paris denne uken, men skal ikke ha sagt noe om når DocVerse vil bli tilgjengelig.

Derimot kunngjorde Google at det i løpet av noen uker vil bli mulig for brukere av Apple iPad og Android-baserte enheter å redigere dokumenter som er tilgjengelige via Google Docs. I dag er mulig å lese dokumentene, men redigeringsmulighetene er svært begrenset fra mobiltelefonen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.