Skal kurse skoleelever om fildeling

Skal kurse skoleelever om fildeling

Fildeling i seg selv er ikke ulovlig og er noe alle bør kunne. Det mener den danske Piratgruppen.

Den danske Piratgruppen lanserte i går en kampanje rettet mot elever og studenter ved skoler på alle nivåer. iCopy, som kampanjen kalles, har til hensikt å tilby elevene instruksjoner om hvordan de kan bruke helt basale fildelingsverktøy.

- Det er oppstått en teknologisk avgrunn mellom dem som kan fildeling, og dem som ikke kan det. Skolenes IT-undervisning har lenge vært utilstrekkelig på dette punktet, Denne mangel i undervisningen blir nå utfylt, og med lett tilgjengelige guider blir man på iCopy-nettstedet undervist i fildelingens verktøy, sier Sebastian Gjerding, talsmann for Piratgruppen, i en pressemelding. Piratgruppen vil dele ut tusenvis av klistremerker til skoler med budskap om gratis musikk, film, bøker og spill.

Med kampanjen håper Piratgruppen også å kunne bidra til at det kommer i gang en debatt om Internetts fantastiske muligheter for distribusjon av kultur og viten. I stedet for at debatten domineres av kulturindustriens erstatningskrav og søksmål, ønsker Piratgruppen av de positive perspektiver og visjoner skal få mer plass.

For fildeling og bruken av fildelingsverktøy er ikke ulovlig i seg selv. Piratgruppen skriver på iCopy-nettstedet at det som kan være ulovlig er å kopiere og dele ut musikk, film og andre former for informasjon som rettighetshaverne ikke vil at skal fildeles. Gruppen mener at det avgjørende er hvordan kunstnerne har beskyttet sitt verk, og at mange kunstnere innen alle kunstretninger ønsker å nå ut til så mange som mulig.

Til toppen