Skal la deg styre spill med hjerne-følere

Mange har forsket lenge på hjerne-styring, men et amerikansk selskap hevder de nå kan styre spill uten å røre hendene.

Skal la deg styre spill med hjerne-følere

Mange har forsket lenge på hjerne-styring, men et amerikansk selskap hevder de nå kan styre spill uten å røre hendene.

Drømmen er like gammel som IT-bransjen selv, og særlig det amerikanske forsvaret har forsket mye på å la brukere styre IT-systemer med hjernesignaler i stedet for hendene.

Nå hevder et ukjent amerikansk at de er i mål med en hjelm som er presis nok i sin tolkning av hjernesignaler til at den kan styre spill. Og spill er vanskelig, for kravene til presisjon i for eksempel bilspill eller skytespill er stor.

Emotiv Systems heter det San Francisco-baserte selskapet som nå er ferdig med sin hjelm. Teknikken med å lese hjernesignaler har vært brukt lenge i medisin for å diagnostisere sykdommer, men ikke til å la brukeren tenke på kommandoer og styre systemer.

Systemet til Emotiv skal også klare å lese sinnstilstand og ansiktsuttrykk.

Det store spørsmålet er hvor mye trening brukerne trenger for å benyttet hjelmen - klarer Emotiv å lage et system som er lett å lære seg?

Selskapet er ikke helt ferdig, men ferdig nok til at de i løpet av uken skal demonstere hjelmen for vanlige brukere og spillbransjen på den store spillmessen Game Developers Conference i USA denne uken.

Utstyret kan til forsveksling se ut som en sykkelhjelm. Amerikanske Wall Street Journal har fått demonstert systemet - en av de ansatte i selskapet dyttet og løftet brikker rundt i et Harry Potter-spill. Men det er ikke ferdig - systemet er foreløpig ikke helt raskt nok - tolkningen av hjerneaktiviteten som plukkes opp er ikke rask nok, men dette er et lite problem i en bransjen der prosessor-ytelse er billig.

Men fungerer hjelmen, skaper den uten tvil store muligheter, både innen spill og andre IT-systemer, ikke minst for handikapede brukere.

Emotiv vil foreløpig ikke lov noen salgsdato for sin hjerne-leser-hjelm.

Du kan lese mer og se flere bilder på hjemmesiden til Emotiv.

Til toppen