BEDRIFTSTEKNOLOGI

-Skal lage 24 millioner iPhone 4G i 2010

Apples taiwanske komponentleverandører avslører.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mai 2010 - 14:12

Den taiwanske elektronikkgiganten Foxconn skal levere 24 millioner eksemplarer av Apples kommende iPhone 4G-mobil i løpet av 2010. Det forteller taiwanske komponentleverandører til Ming-Chi Kuo, en analytiker tilknyttet Digitimes.

4,5 millioner enheter skal leveres i det inneværende halvåret, mens 19,5 millioner enheter skal leveres i andre halvår. Det er ventet at Apple vil avduke den kommende mobiltelefonen den 7. juni, men det er fortsatt usikkert om den vil bli tilgjengelig for kundene umiddelbart etter.

Apple solgte 25,1 millioner iPhone-enheter i fjor og 8,7 millioner enheter i første kvartal i år.

Kuo skal også fått vite en del detaljer om den nye mobilen. Den skal ta i bruk skjermpaneler som støtter IPS (In-Plane Switching) og FFS (Fringe-Field Switching), som sammen med en oppløsning på 960 x 640 piksler skal gjøres skjermen mer egnet for lesing av e-bøker. Ifølge Digitimes er HTCs Hero-mobil allerede utstyrt med en lignende skjerm.

Panelet skal være 33 prosent tynnere enn panelet til dagens iPhone-modeller, noe som skal gi plass til større batterimoduler.

Kuo oppgir dessuten at iPhone 4G skal være basert på en ARM Cortex A8-prosessor. Rapportene så langt har hevdet at mobilen vil ha den samme A4-prosessoren som sitter i iPad, men det er ikke nødvendigvis noen motsetning mellom de to påstandene, noe som går fram av denne artikkelen.

iPhone 4G skal dessuten være utstyrt med 512 megabyte RAM, dobbelt så mye som iPhone 3GS. Dette skal være nødvendig for å støtte fleroppgavekjøringen som kommende iPhone OS 4.0 vil tilbys støtte for.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.