Skal lage Android-basert luksusklokke

Google og Intel satser sammen med tradisjonsrik klokkemaker.

Skal lage Android-basert luksusklokke
Den tradisjonsrike klokkemakeren TAG Heuer skal lansere det som ventes å bli den første, sveitsiske luksusklokken basert på Android Wear. Bilde: TAG Heuer

Den 155 år gamle klokkeprodusenten TAG Heuer kunngjorde i dag at den innen utgangen av året skal lansere det som trolig blir den første Android Wear-baserte luksusklokken på markedet.

Swiss made?

Til nå har de tradisjonelle klokkemakerne i Sveits vært skeptiske til smartklokker, blant annet fordi ikke alle deler av klokkene kan produseres i Sveits. Jean-Claude Biver, klokkesjef i TAG Heuer, innrømmet under pressekonferansen i dag at det kan bli vanskelig å kalle den kommende smartklokken for «Swiss made», selv om minst 80 prosent av klokken kommer til å være det. For det han omtaler som motoren i klokken, skal leveres av Intel. Det finnes databrikkeindustri i Sveits også, men ikke på dette nivået.

Klokken vil bli skapt som en del av et partnerskap med Google og Intel.

– Dette samarbeidet vil knytte TAG Heuer til morgendagen, sa Biver. Mike Bell, en av Intels utviklingsdirektører, sa at Intel har stor tro på kroppsnære teknologier, men at denne utviklingen ikke kan bli drevet framover av teknologiselskaper alene.

Fra dagens pressekonferanse. Fra venstre Guy Semon i TAG Heyer, David Singleton i Google, Mike Bell i Intel og Jean-Claude Biver i TAG Heuer.
Fra dagens pressekonferanse. Fra venstre Guy Semon i TAG Heyer, David Singleton i Google, Mike Bell i Intel og Jean-Claude Biver i TAG Heuer. Bilde: TAG Heuer-video
 

Personlig

– Kroppsnær teknologi er veldig personlig. Det er noe som representerer enten hvem du er eller hvem du ønsker å framstå som. Og teknologiselskaper er definitivt ikke de beste til å finne ut av dette. Så vi mener det krevet et virkelig partnerskap mellom etablerte aktører på området, som forstår kunder og moter og ettertraktede objekter.

TAG Heuer har også én gang tidligere lagd en digital klokke. Denne modelle, Aquaracer 72 Digital, ble utgitt i et begrenset antall i fjor.
TAG Heuer har også én gang tidligere lagd en digital klokke. Denne modelle, Aquaracer 72 Digital, ble utgitt i et begrenset antall i fjor. Bilde: TAG Heuer
Biver sa at det er viktig for et selskap å være først, unikt og annerledes.

– Greier man dette, har man gjerne en vinner. Det er bare død fisk som følger med strømmen til i elven, sa han.  Om det å satse på Android Wear er så veldig unikt, kan vel diskuteres. Men TAG Heuer er i alle fall først av luksusleverandørene til å gjøre dette.

Biver ville ikke si noe om verken pris eller funksjonalitet på den kommende smartklokken, heller ikke nøyaktig lanseringstidspunkt. Men han lovet at den kommer i år.

Partnerskapet mellom de tre selskapene ble fullbyrdet ved de sammen delte opp diger ost fra Bivers eget ysteri.