Skal lansere bærbar PC til en tusenlapp

Skolebarn er målgruppen for en særdeles billig bærbar PC som nå kommer i salg i Storbritannia.

Skal lansere bærbar PC til en tusenlapp

Skolebarn er målgruppen for en særdeles billig bærbar PC som nå kommer i salg i Storbritannia.

Britiske Elonex skal den 28. februar lansere en liten og lett, bærbar PC på det britiske markedet. Maskinen skal selges for 99 pund, omtrent 1050 kroner, og er rettet mot skolebarn og tenåringer - spesielt familier som kanskje ikke har råd til å utstyre ungene med PC-er til full pris. Dette skal kunne redusere «det digitale skillet».

Det er ikke så mange detaljer om maskinen fra Elonex som er blitt offentliggjort ennå, men noe er kjent om maskinen som har fått navnet One. Maskinen skal veie under 1 kilogram, den skal være såpass liten at den enkelt kan puttes i en skolesekk, samtidig som den skal ha et fullt QWERTY-tastatur. Batteriet skal ha kapasitet til å drive maskinen i omtrent tre timer.

Maskinens kabinett skal være solid og tåle barns noe hardhendte bruk. Internt skal den ikke ha noen bevegelige deler. Harddisken er erstattet av en liten flashminne-basert lagringsenhet på 1 gigabyte. Lagringsplassen kan utvides med USB-baserte minnepinner. Støtte for WLAN vil være inkludert.

Times Online skriver i tillegg at maskinen har en skjerm på 7 tommer. Dessuten skal den ha Linux som operativsystem. Det går også fram av teksten at maskinen benytter en temmelig gammel prosessor som skal være designet for mer enn sju år siden. Den skal likevel være kraftig nok til benyttes som surfemaskin og til å spille av MP3-filer. Maskinens innhold skal være enkelt å dele med andre via det trådløse nettverket.

Sammen med lanseringen av maskinen, skal det opprettes et eget nettsted, ONEunion, hvor brukerne kan laste ned oppdateringer, innhold, musikk, samt å får brukerstøtte og diskutere med andre brukere. Elenox håper å kunne selge 200.000 maskiner før sommeren, skriver Times Online. Men maskinen konkurrer med flere andre, lignende produkter, blant annet Asus Eee.

    Les også:

Elonex har ikke gitt ut detaljerte bilder av One på selskapets nettsted, mye tyder på at One er basert på maskinen på bildet nedenfor, Simple PC A-View fra Fontastic Telecom.

Det meste av maskinvaren er montert bak skjermen, slik at tastaturet kan tas av. Bak skjermen sitter tilsynelatende en ekstra mus.

Til toppen