Skal lappe 57 sikkerhetshull

Også Windows RT er berørt.

Microsoft kommer denne uken med en mengde sikkerhetsfikser til selskapets produkter.
Microsoft kommer denne uken med en mengde sikkerhetsfikser til selskapets produkter.

Microsoft kommer i morgen kveld med i alt tolv ulike sikkerhetsoppdateringer til selskapets programvare. Til sammen skal oppdateringene inneholde sikkerhetsfikser til 57 sårbarheter.

Fem av de tolv sikkerhetsoppdateringene regnes som kritiske. To av disse kritiske oppdateringene til Internet Explorer 6 og nyere. To er til Windows generelt, mens en fjerner sårbarheter i Exchange Server.

De øvrige syv sikkerhetsoppdateringene regnes som viktige, men sårbarhetene de fjerner er ikke like alvorlige som sårbarhetene som fjernes av de kritiske sikkerhetsoppdateringene. De fleste er av de viktige sikkerhetsoppdateringene fjerner sårbarheter i Windows, mens enkelte av oppdateringene for Microsoft Office, Windows Server, Exchange Server, FAST Search Server 2010 for SharePoint og .NET.

Alle støtte versjoner av Windows er berørt av minst av minst to av sikkerhetsoppdateringene, i tillegg til oppdateringene til Internet Explorer. Dette gjelder også ARM-baserte Windows 8.

Lapping av 57 sårbarheter på en gang er uvanlig mye for Microsoft, men det er ikke ny rekord for selskapet. I april 2011 fjernet Microsoft 64 sårbarheter på en gang.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.