Nettalliansen inngår avtale med Rejlers Embriq

Skal levere it-tjenester til 47 energiselskaper over hele landet

Torgeir Brovold, Adm.dir. Nettalliansen (t.v) og Renè Eriksen, Direktør Operations, Rejlers Embriq.
Torgeir Brovold, Adm.dir. Nettalliansen (t.v) og Renè Eriksen, Direktør Operations, Rejlers Embriq. (Bilde: Rejlers Embriq)

For ett år siden kjøpte det svenske selskapet Rejlers opp Hafslunds driftsselskap Embriq. Nå melder Rejlers Embriq at de har inngått en avtale med Nettalliansen om leveranse av tjenester innenfor it-drift. Avtalen går ut på at Rejlers Embriq skal levere det som omtales som «helhetlige it-driftstjenester» til mer enn 47 energiselskaper over hele Norge.

Ifølge en pressemelding fra Rejlers Embriq inkluderer avtalen implementering, drift og vedlikehold av infrastruktur, sluttbrukerutstyr og standard kontorstøtteapplikasjoner. Rejlers Embriq skal også ha ansvaret for integrasjonsstøtte av fremtidige fagapplikasjoner som en del av Nettalliansens digitaliseringsprosess.

Leverer smarte strømmålere

Embriq vant i fjor sommer en gigantisk avtale med en rekke norske kraftselskaper, som tilsammen utgjør kompetanse- og innkjøpssamarbeidet Nettalliansen. Avtalen går ut på å levere og drifte nye smarte strømmålere (AMS) til mer enn 180 000 husstander over hele Norge. Kontrakten er verdt opp mot 1 milliard kroner fordelt på ti år. 

It-tjenestene som Embriq nå skal levere er ifølge selskapet et viktig bidrag til å understøtte eierselskapenes pågående digitaliseringsprosess.

– Rejlers Embriq har god forståelse for bransjens behov og innfrir på pris og tjenestekvalitet, som er viktig for oss, sier Torgeir Brovold, Adm. dir. i Nettalliansen. Han mener Rejlers Embriq ligger langt fremme på digitalisering og for dem fremstår som den mest kostnadseffektive samarbeidspartneren.

Renè Eriksen, Direktør Operations i Rejlers Embriq, sier at it blir et svært viktig virkemiddel for å nå de målsetninger og utfordringer som bransjen står overfor. 

– Nettalliansen står for et smart samarbeide innad i kraftbransjen, og våre tjenester gjør moderne og effektive løsninger tilgjengelig for Nettalliansen. Dette medfører betydelige synergier som kommer alle eierne til gode, uavhengig av størrelse og geografi sier Eriksen.

Avtalen har en varighet på totalt fem år, inkludert opsjoner, og er verdt rundt 100 millioner kroner. De første nettselskapene skal være over på ny plattform ved årsskiftet.

Én it-plattform vant kraft-Norge: – Dette er «internet of everything» i praksis »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen