KORTNYTT

Skal levere PKI til Sikkerhetsportalen

Commfides Norge skal levere PKI-tjenester til den nye Sikkerhetsportalen, forutsatt godkjenning fra Post- og teletilsynet.

15. des. 2005 - 14:56

Commfides Norge AS har inngått avtale med Bankenes Betalingssentral (BBS) om leveranse av PKI-tjenester til Sikkerhetsportalen. Avtalen innebærer at Commfides Norge vil utstede digitale sertifikater som kan brukes i Sikkerhetsportalen, heter det i en pressemelding. Commfides er et kanadisk konsern som etablerte en avdeling i Norge i mai i år.

Sertifikatene, som vil være av typen «Person Høyt» og «Person Standard» vil bli tilgjengelig i løpet av 2006. Commfides Norge har etablert egen PKI fabrikk (Certificate Authority) i Norge, og vil bruke denne som kjernen i selskapets europeiske satsing. Commfides Norge har tilpasset grunnteknologi fra Canada til europeiske og norske krav.

– Våre kunder oppnår store rasjonaliseringsgevinster ved å effektivisere kommunikasjonsflyten, samtidig som eksisterende elektronisk kommunikasjon løftes til et sikkert nivå. Markedet er i en tidlig fase, men etableringen av Sikkerhetsportalen forventes å sette fart på bruk og utbredelse av offentlige tjenester som krever elektronisk identitet i Norge, sier styreformann Kjell Olav Skogen.

– Sikkerhetsportalen vil bidra til enkel og sikker dialog mellom det offentlige og borgerne. Borgerne trenger et elektronisk ID for å benytte seg av Sikkerhetsportalens tjenester, og Commfides vil være en av flere tilbydere av slik elektronisk ID, eller elektroniske sertifikater, sier Erlend Sundvor, direktør Tillitstjenester, BBS.

Sikkerhetsportalen ble lansert tidligere i dag og sørger for enkel og sikker dialog mellom brukeren og det offentlige på Internett. BBS (Bankenes Betalingssentral) har utviklet og levert løsningen som forvaltes av Brønnøysundregistrene. Fra 2006 skal alle statlige etater som anskaffer løsninger som krever bruk av elektronisk identitet benytte Sikkerhetsportalen, dersom de ikke har denne typen sikkerhetsløsninger fra før. Kommunene blir oppfordret til å bruke Sikkerhetsportalen.

Avtalen mellom Commfides og BBS forutsetter godkjenning fra Post- og Teletilsynet for sertifikatklasse «Person Høyt» og «Person Standard».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.