BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal levere teletjenester over strømnettet til 12 land

Telekommunikasjon over lavspenningsnett har vært en mye omtalt aksessteknologi, men få bedrifter og husstander har tatt metoden i bruk. Etter å ha gjennomført et vellykket første feltforsøk i Tyskland, har ASCOM nå undertegnet avtaler om feltforsøk med 14 selskaper i 11 europeiske land og i Singapore.

18. apr. 2000 - 17:53
AscomViken Energinett
Les også:
Internett gjennom el-kontakten - Telenors siste monopol faller


PLC betyr tjenester til attraktive priser og ditto kvalitet, reklamerer Ascom, som påstår at tele over lavspentnettet vil gi hurtig tilgang til Internett (20 ganger raskere enn ISDN), ingen behov for innomhus kabling, samt nye tjenester som fjernkontroll, hjemmeautomasjon, sikkerhetstjenester og styring av kraftforbruk - for å nevne noe.

Lettere tilgang til "den siste mila" - det vil si kabelstubben inn til husveggen - er åpenbart PLC-tilhengernes beste salgsargument. I og med at en slipper å legge ned nye telekabler betyr det at nye teleoperatører kan unngå å leie aksessnett (av f.eks. Telenor) som fremdeles stort sett disponeres av "monopolselskaper" innenfor telesektoren.

Det er nå dannet et eget PLC-forum som hadde sitt første møte i Interlaken i Sveits i slutten av mars. De største kraftselskapene, teknologileverandører og nye teleoperatører var representert på forumet, som skal bli arnestedet for konkretisering og realisering av det som før kun var en teknisk visjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.