Skal levere WAN for 30 millioner

Storbank signerer med Datametrix.

 Datametrix skal sørge for at Sparebank1 Oslo- og Akerhus samt Samspar AS sine ansatte får fiber istedet for kobber når de skal levere nytt WAN. Avtalen har en verdi på 30 millioner kroner.
Datametrix skal sørge for at Sparebank1 Oslo- og Akerhus samt Samspar AS sine ansatte får fiber istedet for kobber når de skal levere nytt WAN. Avtalen har en verdi på 30 millioner kroner. (Bilde: Sparebank1 Gruppen)

Storbank signerer med Datametrix.

IT-selskapet Datametrix har vunnet en avtale med Sparebank1 Oslo og Akershus samt Samarbeidende Sparebanker AS (Samspar) om leveranse av et nytt WAN til en verdi av 30 millioner kroner. Avtalen har en varighet på tre år.

Det er også Datametrix som har levert den eksisterende løsningen som de nevnte bankene benytter seg av. Men nå skal lokasjonene i Sparebank1 og Samspar oppgraderes fra kobber til fiber. Totalt omfatter den nye WAN- leveransen hundre lokasjoner i hele landet.

– Løsningen Sparebank 1 Oslo og Akershus og Samspar nå får er et fremtidsrettet og kryptert MPLS-nettverk basert på fiber og som gir bankene skalerbar kapasitet i lang tid fremover.Utstyret i løsningen er i all hovedsak Cisco-teknologi, mens Datametrix sitt egenutviklede overvåkingsverktøy, SmartEye, vil benyttes til som overvåkingsverktøy, skriver selskapet i en pressemelding.

    Les også:

Til toppen