Skal masse-ansette Java-folk

WM-data skal vokse på Java og ansetter 40 Java-konsulenter innen året.

WM-data skal vokse på Java og ansetter 40 Java-konsulenter innen året.

WM-data tar opp konkurransen med Ementor og Steria, og skal styrke staben med Java-eksperter.

Hele 40 Java-konsulenter skal ansettes innen året, forteller leder for eSolutions, konsulentvirksomheten i WM-data, Tom Hauge til digi.no.

For å lykkes i satsningen har WM-data ansatt Frank Olsen som i dag leder Java-avdelingen i Ementor. Olsen vil få tilsvarende oppgave i WM-data både med å lede og bygge opp Java-avdelingen.

WM-data forventer store synergieffekter av satsningen. Selskapet erfarer stor etterspørsel etter Java-kompetanse og vil nå gjøre det til en offensiv satsning i Norge.

Konsulentselskapet vil fokusere på å tilby Java-løsninger i kombinasjon med utleie av ressurser, med Java-løsningene publisering (Escenic) og nettbutikk (Intershop).

- Vi har akkurat levert Escenic til Teller og Lindorff og Intershop til Elkjøp og Vinmonopolet, sier Hauge.

Også satsningen i Finland, der WM-data skal hjelpe Elkjøp med å få nettbutikkene til Lefdal og Elkjøp i Finland på luften vil kreve sine Java-ressurser.

digi.no har over flere artikler omhandlet den sterke etterspørselen etter SAP-konsulenter, der lønningene skvises oppover. Det er ikke uvanlig at en senior SAP-konsulent kan ha en årslønn fra 700.000 kroner.

Hauge tror det er langt å gå til en slik lønn på Java-konsulent, men vil ikke røpe noen lønnsgrense.

- Gode Java-konsulenter vil lønnes etter hva de klarer å fakturere ut, framholder han.

Til toppen