Skal Microsoft lage eget nettbrett?

Ryktene går før pressekonferanse mandag.

Vil Steve Ballmer satse på et eget Microsoft-nettbrett? Ryktene skal ha det til at giganten vil lansere et eget nettbrett mandag.
Vil Steve Ballmer satse på et eget Microsoft-nettbrett? Ryktene skal ha det til at giganten vil lansere et eget nettbrett mandag. (Bilde: All Over Press)

Ryktene går før pressekonferanse mandag.

Flere nyhetskilder rapporterer fredag rykter om at Microsoft vil lansere et eget nettbrett kommende mandag. Ifølge amerikanske TheWrap, som henviser til anonyme kilder, kommer selskapet til å presentere et nettbrett som de selv har laget.

Rykene har fått næring av at Microsoft har invitert til et pressearrangement i Los Angeles kommende mandag, hvor de vil komme med en «betydelig lansering.»

Det er ingen hemmelighet at Microsoft finner det kraftig voksende markedet for nettbrett interessant. De håper at Windows 8 vil bli en stor aktør i konkurranse med Apples iOS og Googles Android.

Ifølge ryktene som TheWrap har plukket opp skal det nye nettbrettet drives av Windows RT, en versjon av Windows 8 som bruker prosessor fra ARM.

Microsoft har ikke kommentert ryktene og mye tyder på at man må vente til mandag kveld norsk tid for å få fasit. Uansett hva Microsoft faktisk lanserer neste uke er selskapet under betydelig press. De er i dag nærmest fraværende på nettbrett-formatet, som vokser kraftig.

De håper imidlertid på at aktører som Dell, HP og andre vil lage nettbrett basert på Windows 8 som kommer til høsten.

Om det da er en smart strategi å satse på egne brett er en annen sak. Microsofts suksessrate innenfor maskinvare har vært begrenset, bortsett fra Xbox-konsollene.

    Les også:

Til toppen