BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal Microsoft lage eget nettbrett?

Ryktene går før pressekonferanse mandag.

Vil Steve Ballmer satse på et eget Microsoft-nettbrett? Ryktene skal ha det til at giganten vil lansere et eget nettbrett mandag.
Vil Steve Ballmer satse på et eget Microsoft-nettbrett? Ryktene skal ha det til at giganten vil lansere et eget nettbrett mandag. Bilde: All Over Press
15. juni 2012 - 14:40

Flere nyhetskilder rapporterer fredag rykter om at Microsoft vil lansere et eget nettbrett kommende mandag. Ifølge amerikanske TheWrap, som henviser til anonyme kilder, kommer selskapet til å presentere et nettbrett som de selv har laget.

Rykene har fått næring av at Microsoft har invitert til et pressearrangement i Los Angeles kommende mandag, hvor de vil komme med en «betydelig lansering.»

Det er ingen hemmelighet at Microsoft finner det kraftig voksende markedet for nettbrett interessant. De håper at Windows 8 vil bli en stor aktør i konkurranse med Apples iOS og Googles Android.

Ifølge ryktene som TheWrap har plukket opp skal det nye nettbrettet drives av Windows RT, en versjon av Windows 8 som bruker prosessor fra ARM.

Microsoft har ikke kommentert ryktene og mye tyder på at man må vente til mandag kveld norsk tid for å få fasit. Uansett hva Microsoft faktisk lanserer neste uke er selskapet under betydelig press. De er i dag nærmest fraværende på nettbrett-formatet, som vokser kraftig.

De håper imidlertid på at aktører som Dell, HP og andre vil lage nettbrett basert på Windows 8 som kommer til høsten.

Om det da er en smart strategi å satse på egne brett er en annen sak. Microsofts suksessrate innenfor maskinvare har vært begrenset, bortsett fra Xbox-konsollene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.