OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Skal oppdatere Linux-kjernen i Windows 10 med Windows Update

Blir en offisiell del av Windows 10.

Selv om Windows Subsystem for Linux i utgangspunkter er begrenset til konsollvinduet, er det mange muligheter for kreative oppsett.
Selv om Windows Subsystem for Linux i utgangspunkter er begrenset til konsollvinduet, er det mange muligheter for kreative oppsett. Skjermbilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mars 2020 - 16:25

Windows Subsystem for Linux (WSL), som har vært tilgjengelig som et tillegg til Windows 10 og Windows Server siden 2016, skal bli en offisiell del av i alle fall Windows 10 når den neste utgaven av operativsystemet kommer i løpet av dette halvåret. Da dreier det seg om WSL2, versjon 2 av teknologien.

Dette innebærer også en endring i hvordan Microsoft kommer til å oppdatere Windows-kjernen som er en del av WSL2. Den skal fjernes fra Windows OS-avbildningen og i stedet bli levert via Windows Update på samme måte som skadevaredefinisjoner til Windows Defender og tredjeparts enhetsdrivere.

I praksis skal dette bety at Linux-kjernen kommer til å bli oppdatert automatisk. 

En oppskrift på hvordan WSL2 tas i bruk i dagens Windows 10-utgaver, finnes på denne siden.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.