Skal presentere MeeGo-mobil i år

Jolla har allerede jobbet med prosjektet i et år.

Skal presentere MeeGo-mobil i år
MeeGo-plattformen som benyttes av Nokias N9-mobil skal tas i bruk av kommende mobiler fra finske Jolla. Bilde: Nokia

Nylig ble det kjent at en gruppe mennesker som tidligere var tilknyttet Nokias MeeGo-avdeling, har gått sammen i et nytt, finsk selskap – Jolla –som skal utvikle og selge MeeGo-baserte smartmobiler. Nå har flere detaljer blitt kjent, etter at medgründer og administrerende direktør i Jolla, Jussi Hurmola, lot seg intervjue av britiske Computing.

Hurmola forteller at selskapet har jobbet med prosjektet i mer enn et år.

– Deler man det opp i faser, er det designing av enheten, markedsføring, produksjon og bygging av økosystemet. Vi er nå i den første fasen. Vi ønsker ikke å komme med løfter vi ikke kan holde, men for øyeblikket er fortellingen vår at vi vil avduket produktet senere i år, sier Hurmola.

I tillegg til å utvikle mobiler som selges under eget varemerke, planlegger Jolla å tilby mobiler som selges under andre varemerke – typisk av mobiloperatører.

Ifølge Hurmola ønsker Jolla å holde selskapets bruk av MeeGo så åpen som mulig, men med i alle fall ett viktig unntak – selve brukeropplevelsen.

– Kanskje den største tingen som vi ønsker å gjøre selv, er brukeropplevelsen. Så vi bygger denne på toppen av MeeGo, sier Hurmola, som legger til at selskapet ellers vil bidra med så mye som mulig til alle oppstrømsprosjekter, noe som inkluderer Qt, Mer, oFono og selve MeeGo, som igjen er basert på Linux-kjernen.

Denne uken hevdet enkelte nettaviser at Jolla har fått en del patenter av Nokia. Det har senere vist seg ikke å stemme. Jolla skal derimot få lisensiere alle Nokias patenter som er relevante for MeeGo.

    Les også: