Skal presse ADSL-prisene ytterligere

Konkurransen i bredbåndsmarkedet hardner. Bergen-selskapet Bgnett lover ADSL-linjer til 200 kroner måneden

Konkurransen i bredbåndsmarkedet hardner. Bergen-selskapet Bgnett lover ADSL-linjer til 200 kroner måneden

Konkurransen bredbånds-markedet hardner. Hittil har trolig teleselskaper solgt bredbåndslinjer med gode marginger, men regnestykker og budsjetter kan måtte justeres etterhvert som prisene faller.

I tillegg til 52 lokale bredbåndsselskaper som har dukket opp det siste året, kaster stadig flere nye aktører seg inn i kampen.

Siste mann ut nå er Bergen Nett og Media, også kjent som Bgnett som denne uken lanserer ADSL- og SDSL-tjenester for privatkunder. Tidligere har selskapet kun tilbudt DSL til bedrifter, samt oppringt Internett-aksess til private.

Bgnett, som i første omgang vil tilby DSL-tjenestene i de sentrale delene av Oslo og Bergen, baserer tjenestene på selskapets eget nett. Selskapet planlegger på sikt å kunne tilby DSL-baserte aksesstjenester over store deler av landet.

- Vi vil i første omgang satse på de store byene, og bygge ut skritt for skritt, sier markedsdirektør Kenneth Nordvik til digi.no.

- Vi ønsker å figurere som en pådriver til å presse ned prisene på ADSL, sier han.

Selskapet tilbyr nå ADSL fra 198 kroner i måneden for 400/200 kbit/s båndbredde. Denne prisen forutsetter to års bindingstid og at abonnenten befinner seg innenfor det Bgnett kaller Sone 1, noe Nordvik forteller er kjerneområdene i Oslo og Bergen. Kunder som er tidlig ute, vil få 800/300 kbit/s båndbredde til den samme prisen.

Tillegg kommer etableringsavgift på 998 kroner og modem for 498 kroner.

Bgnett tilbyr også andre ADSL-produkter med båndbredde på inntil 2400/704 kbit/s, samt flere SDSL-produkter.

Nordvik forteller at selskapet også planlegger å tilby IP-telefoni fra høsten av. Han lover at prisene vil bli de beste på markedet.

Til toppen