Skal redde frustrerte iPad-brukere

Bill Gates mener de egentlig vil ha tastatur og Office.

Skal redde frustrerte iPad-brukere
Bill Gates mener at Apples iPad mangler vesentlig funksjonalitet, som mange av brukerne dypt savner. Bilde: Sean Gallup/Getty Images/All Over Press

Microsoft-gründer og -styreformann Bill Gates uttalte seg om nettbrettmarkedet denne uken i et intervju CNBC (se video nedenfor). Microsoft forsøker som kjent å innta dette markedet. Mens salget av Windows RT-baserte nettbrett nå ser ut til å ha sviktet helt, ble det ifølge IDC levert 1,6 millioner Windows 8-baserte nettbrett i forrige kvartal, hvorav omtrent halvparten trolig er Microsofts eget Surface Pro-brett. Den samlede markedsandelen til Windows-baserte nettbrett var på 3,7 prosent. Det er tross alt ikke så galt etter drøyt seks måneder i et temmelig mettet marked.

I intervjuet sier Gates at Windows 8-baserte nettbrett er noe helt unikt.

– Windows 8 er revolusjonerende på den måten at det tar fordelene ved både nettbrett og pc-en og er i stand til å støtte begge deler. Portabiliteten til nettbrett og rikdommen til pc-en med hensyn til tastatur og Microsoft Office, sa Gates. Han la til at det vil bli stadig vanskeligere å skjelne mellom hva som er et nettbrett og hva som er en pc.

Apple har hatt stor suksess med selskapet iPad, og ingenting tyder på at det vil ta slutt med det første, selv om det ifølge IDC nå selges flere Android-baserte nettbrett enn iPad-er.

Gates mener likevel at mange iPad-brukere ikke er fornøyde med sine nettbrett.

– Med Windows 8 forsøker Microsoft å vinne andeler i markedet som har vært dominert av iPad-lignende enheter. Men mange av disse brukerne er frustrerte over at de ikke kan maskinskrive, opprette dokumenter, at de ikke har Office der, hevder Gates. Alt dette tilbyr selvfølgelig Microsofts egne Surface-produkter.

Uttalelsene om nettbrett kommer etter omtrent 7,5 minutter i videoopptaket.

Mange av digi.no-leserne leser oss med iPad og kan sikkert antyde om Bill Gates har rett.

    Les også: