Skal rekruttere enda flere til høsten

Gode nyheter for arbeidsledige: Accenture Norge-sjef Nils Øveraas varsler ytterligere ansettelsesrunder.

Gode nyheter for arbeidsledige: Accenture Norge-sjef Nils Øveraas varsler ytterligere ansettelsesrunder.

Konsulentgiganten Accenture la i dag frem som ventet svært hyggelige resultater. Accenture omsatte for 3,69 milliarder dollar i selskapet tredje finanskvartal, en vekst på 21 prosent fra samme kvartal i fjor. Resultatet løftet seg med hele 31 prosent.

Dette er gode signaler som dokumenterer at IT-bransjen virkelig har snudd. For to uker siden fortalte Accenture Norge-sjef Nils Øveraas at man hadde merket en sterk endring i det norske IKT-markedet i mai.

- Fokuset har snudd fra kutt til vekst. Nå investerer kundene og beslutningene går raskere, forteller Øveraas til digi.no.

Øverass fikk den gang støtte i intervjuer digi.no gjorde med Oracle Norge og Microsoft Norge.

I forbindelse med offentliggjøringen av Accentures internasjonale tall, utdyper og forsterker Øveraas i dag de positive signalene.

- Vi har nå i snitt en faktureringsgrad på godt over 80 prosent på våre folk og vi ser en svak prisstigning på konsulent i markedet. Vi ansetter nå folk, så langt i år har vi økt med 53 personer, påpekte Accenture-sjefen for to uker siden.

- Vi ser positivt på høsten i Norge. Vi har et høyt trykk og en del ansatte har faktisk måttet utsette sin sommerferie, forteller Øveraas til digi.no.

At Accenture har mye å gjøre understerkes av økningen i staben. Accenture overtok 350 ansatte fra EDB og skal ikke kvitte seg med noen av dem. I tillegg har selskapet et programmeringssenter i Riga som skal ekspanderes fra 50 til 150 ansatte.

- Her i Norge har vi nå 25 nye ansatte på vei inn, men vi skal øke takten ytterligere utover høsten. Planene våre har endret seg de siste månedene, vi ser må gjennomføre ansettelsesrunder i august og september, røper Accenture-sjefen.

I følge Øveraas er behovet størst på kompentanse innen Oracle, Microsoft og SAP. Accenture trenger også folk som kan hjelpe til på flere store outsourcingskontrakter selskapet har vunnet innen HR.¨

Med de 350 EDB-ansatte har Accenture Norge i øyeblikket 1150 ansatte.

Til toppen