UTVIKLING

Skal samle «alt» på ett sted

Webgiganter åpner felles utviklernettsted.

Det er medlemmene av WebPlatform.org, samt Apple, som står bak den nye webutvikler-wikien.
Det er medlemmene av WebPlatform.org, samt Apple, som står bak den nye webutvikler-wikien. Bilde: WebPlatform.org
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. okt. 2012 - 09:09

Standardiseringsorganisasjonen W3C har i samarbeid med alle de fem store nettleserleverandørene, i tillegg til Adobe, Facebook, HP og Nokia, lansert et nytt nettsted – Web Plattform Docs. Dette er et fellesskapsdrevet wiki-nettsted som sikter mot å bli en omfattende og offisiell kilde for dokumentasjon til webutviklere. Det skal være stedet utviklere oppsøker for å få svar på både de vanskeligste og enkleste spørsmål om utvikling og design innen Open Web Platform.

– Vi har hatt behov for et nettsted som Web Platform Docs i årevis, forteller Lars Erik Bolstad, sjef for kjerneteknologi hos Opera Software, i en pressemelding.

– Webutviklere sliter ofte med å finne skikkelig informasjon om alle de nyeste teknologiene de har behov for å vite om. Det å ha ett enkelt sted å gå til, som de kan stole på, vil spare dem for mye tid, mener Bolstad.

Det nye nettstedet er ifølge W3C foreløpig i på et alfastadium, og dermed ganske mangelfullt. Planen er at det skal fylles med informasjon om blant annet «best practices» innen koding på tvers av nettlesere og enheter.

Dette skal inkludere informasjon om interoperabiliteten til ulike teknologier på tvers av nettleserplattformene, standardiseringsstatusen for hver teknologispesifikasjon, samt status for stabilitet og implementering av funksjonalitet i de ulike nettleserne.

Råmateriale for dette er nå tilgjengelig, men aktørene som står bak, ønsker at dette skal formes av fellesskapet, som alle kan delta i. Alt materialet på nettstedet vil være fritt tilgjengelig og lisensiert for deling og gjenbruk. Blant annet skal Microsoft allerede donert innhold om mer enn 3200 temaer fra MSDN.

– Folk i webfellesskapet – inkludert nettleserprodusenter, leverandører av utviklerverktøy, samt ledende utviklere og designere – har enorm erfaring og praktisk kunnskap om weben. Web Platform Docs er et ambisiøst prosjekt hvor alle som er lidenskapelige i forhold til weben, kan dele kunnskap og hjelpe hverandre, sier Tim Berners-Lee, W3C-direktør og oppfinneren av WWW, i en pressemelding.

W3C skal være kurator for nettstedet, mens Adobe, Apple, Facebook, Google, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia og Opera alle bidrar til å forvalte nettstedet.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.