Skal selge landbruksmaskiner på nettet

Norske Kverneland, verdens største produsent av landbruksmaskiner, går på nettet for å skape verdens største markedsportal rettet mot landbruket.

Norske Kverneland, verdens største produsent av landbruksmaskiner, går på nettet for å skape verdens største markedsportal rettet mot landbruket.

Sammen med et knippe internettinvestorer har Kverneland etablert selskapet Farmersfield, som skal selge landbruksmaskiner og utstyr over nettet. Kverneland er verdens største produsent av landbruksmaskiner.

Farmersfield skal være en markedsportal hvor alle som produserer landbruksmaskiner kan selge til bønder verden over. Det er tidligere Boxman-gründer Ole Norheim som skal lede det nye selskapet, skriver Kverneland i en pressemelding.

Det er ikke bare Kvernelands landsbruksmaskiner som skal legges ut for salg på den nye Business to Business-portalen. I pressemeldingen skriver selskapet at også andre produsenter av landbruksutstyr ønskes velkommen til å selge på Farmersfield. Også gjødsel, fôr og kjemikalier skal være tilgjengelig.

Farmersfield skal først etableres i det europeiske markedet, men etter hvert vil virksomheten utvides mot andre områder. Ifølge pressemeldingen har tilsvarende løsninger blitt tatt vel imot i USA. Noe som gjør landbruksprodusenten trygg på lansering i Europa.
Les om andre markedsportaler:
Internett skaper Europas største pappmarked

Grunnen til at Kverneland vil ta nettmarkedet for landbruksmaskiner er enkel. Landbruksmarkedet i Europa består av åtte millioner gårdsbruk, som hvert år kjøper varer og tjenester for 1 500 milliarder norske kroner. I pressemeldingen skriver selskapet at bruken av Internett blant europeiske bønder er større enn hos befolknings-gjennomsnittet.


Analytikere mener at salg av landbruksmaskiner over nettet vil bli det tredje største e-handelsmarkedet i verden, står det i pressemeldingen.

Portalen skal lanseres i alle interessante markeder i Europa innen 18 måneder. Grensesnittet skal være lokalt, med forskjellige løsninger for hvert land.

Til toppen