JUSS OG SAMFUNN

Skal selge rekvisita over Internett

Lindegaard-brødrene er store på kontorrekvisita og skal nå starte en skandinavisk nettbutikk sammen med tidligere Dell-sjef Eirik Lunde og Jan Haudemann-Andersen.

Einar Ryvarden
23. mars 2000 - 07:21

Det er fremdeles mulig å hente ideer i USA og etablere Internett-selskaper her i Norge. Et av produktene som mange har nevnt som godt egnet til nettsalg er kontorrekvisita - penner, papir og stiftemaskiner. Volumene er enorme og bedriftene handler allerede fra kataloger, ofte med faste bestillinger.

Lindegaard ASA er en av de største produsentene av kontorrekvisita i Norge med en omsetning på 750 millioner kroner i fjor. De to brødrene Ole Petter (markedssjef) og Fredrik (administrerende direktør) planlegger derfor et fremstøt på Internett.

Sammen med Tore Bredal, deltids-studierektor på BI, registrerte Lindegaard Invest adressen "officetwentyfour-seven.com" 25. februar i år. Adressen er ennå ikke aktivert. (Office247.com er tatt av et amerikansk selskap).

Ifølge rykter er det Eirik Lunde, tidligere Dell-sjef i Norge som skal lede selskapet. Dette stemmer bra med det Lunde sa om at han skulle lede en ny nordisk Internett-butikk da han sluttet i Dell.

Bredal er svært knapp i kommentarene overfor digi.no:

- Jeg bekrefter at officetwentyfourseven blant annet skal selge kontorrekvisita, sier Bredal, som imidlertid "på det nåværende tidspunkt" ikke vil si noe mer.

Når og i hvilke land den nye nettbutikken dukker opp i, vil Bredal heller ikke si noe om.

Men trolig blir det en ganske aggressiv satsing, for Lindegård-brødrene har god tilgang på kapital. Største eier i Office247 er Datum, et av investeringsselskapene til kjendis-investor Jan Haudemann-Andersen, forteller Bredal.

Bredal vil ikke bekrefte ryktet om at det er Lunde som skal overta sjefsstolen. Lunde selv var ikke tilgjengelig da digi.no ringte for kommentar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.