Skal sikre europeisk Internett-handel

Med tsjekkisk teknologi kaster antivirus-leverandøren Norman seg over et nytt marked - sikring av handel og informasjon over Internett.

Norman blir stadig mer en sikkerhetsleverandør, selv om selskapet er mest kjent for sine antivirusprodukter. Nå har Norman sikret seg en ny sikkerhetsteknologi gjennom et oppkjøp i Tsjekkia.

For 21,5 millioner kroner sikrer Norman seg AEC, et selskap som lager systemer for å utstede, bruke og administrere såkalte elektroniske eller digitale sertifikater. Dette er en krypteringsteknologi som ikke bare gjør innholdet uleselig for uvedkommende, men sikrer partene at innholdet ikke er endret underveis og at man kommuniserer med riktig person.

Markedet for digitale sertifikater er spådd en eksplosiv vekst fordi både offentlig sektor og næringslivet vil ta teknikken i bruk for å kutte ut brev og fax. Da må sikkerheten på det vanlige, åpne Internett forbedres. Dette gjør at salget av signatur-systemer vil tidobles fra 1999 til 2003, tror Datamonitor.

- Med på kjøpet får vi både et system for e-post kryptering og et system for digitale signaturer. Vi satser i første omgang på å selge AECs systemer til den europeiske bank/finans-bransjen, sier Norman-sjef Bjørn Fosli til digi.no.

Til toppen