Skal sikres på alle bauger og kanter

Småbedriftene får langt bedre beskyttelse med nytt produkt fra Symantec.

Skal sikres på alle bauger og kanter

Småbedriftene får langt bedre beskyttelse med nytt produkt fra Symantec.

Trusselbildet endrer seg og det er ikke lenger tilstrekkelig for småbedriftene å kjøre bare antiviursprogram, mener Symantec.

Sikkerhetskjempen avdekket flere nye trusler i 2008 enn på 27 år til sammen, går det fram av den årlige globale trusselrapporten til Symantec.

I dag lanserer Symantec sin nye sikkerhetspakke til småbedriftene, Symantec Protection Suite Small Business Edition, som skal gi optimalisert sikkehet for små bedrifter.

- Vi har laget en totalløsning for små bedrifter som gjennom vedlagt veiledning enkelt kan settes opp som en sikkerhetsløsning. Pakken inneholder foruten antivirus, backup, antispionvare, brannmur og nettverksbeskyttelse, forteller sikkerhetsekspert Hans Peter Østrem.

Prisen på sikkerhetspakken vil være i størrelsesorden 300 til 400 kroner per bruker, avhengig av antall.

I tillegg lanserer Symantec sikkerhetspakke til de større bedriftene, Protection Suite Enterprise Edition, som er konstruert for å sikre bedrifter mot sikkerhetsrisker og driftsavbrudd og at systemer og kritisk informasjon er lett tilgjengelig.

Begge produktpakkene blir tilgjengelige sommeren 2009.

Samtidig med produktlanseringen kunngjorde Symantec i dag oppkjøpet av Mi5 Networks, et privateid selskap innefor nettsidesikkerhet som tilbyr Internett gateway-sikkerhet ved å levere streaming-teknologi som undersøker trafikken inn og ut av bedriften.

- Disse produktene kan sikre organisasjonene mot webbasert ondsinnet kode, framholder Østrem.

Over 60 prosent av alle hittil oppdagete kodetrusler ble oppdaget i 2008.

Symantec målte i gjennomsnitt 75.158 aktive, bot-infiserte datamaskiner daglig i 2008, en økning på 31 prosent i forhold til forrige periode. I 2008 sto bot-nettverk for spredning av omtrent 90 prosent av all spam epost. Symantec observerte en økning på 192 prosent i spam over hele internettet, fra 119.6 milliarder meldinger i 2007 til 349.6 milliarder i 2008.

Til toppen