Skal stjele fra Microsoft med smart knep

Med et smart knep og hjelp fra Dell skal Oracle stjele små og mellomstore bedrifter fra Microsoft.

Med et smart knep og hjelp fra Dell skal Oracle stjele små og mellomstore bedrifter fra Microsoft.

Store programvareselskaper som SAP, Oracle og IBM har hittil fokusert på store selskaper. Etterhvert som stadig flere av disse store kundene har rustet opp sin IT-systemer, snur leverandørene seg mot verdens små og mellomstore bedrifter.

Dette markedet har Microsoft kapret store deler av, men nå satser blant annet Oracle hardere. Under en konferanse i London tidligere i uken avslørte Oracle et av sine knep.

Avtalen Oracle har gjort med Dell minner om måte billige forbruker-produkter markedsføres og selges på. Oracle bruker samme knep når selskapet får forhåndsinstallere sine produkter på alle Dell-servere med en eller to prosessorer.

Oracle har startet kampanjen fordi selskapet har lanserte nedskalerte versjoner av sine hovedprodukter. Dette er de funksjonmessig fulle versjonene av databasen, applikasjonssamling og applikasjonsserver, men programmene er begrenset til å kjøre på servere med to prosessorer.

- Målet er å få flere kunder til å se på og teste våre produkter, fortalte Chuck Phillips,

nestkommanderende i Oracle.

Håpet er rett og slett at fordi programvaren allerede er installert, vil flere kunder åpne programmene og bli imponert over brukervennlighet og muligheter de ser. Terskelen for å teste ut produktene vil være lavere enn hvis du først skal laste dem ned og installere selv.

Dette gir Oracle helt ny salgshjelp, for Oracle og Dell skal også dele kundelister og for hverandre, opplyster Stein Surlien, partneransvarlig hos Oracle i Europa, Midt-Østen og Afrika.

- Når kunder bestiller server, vil Dell-selgeren spørre om de ikke trenger database eller andre applikasjoner vi kan tilby. På denne måten skal vi konkurrere tettere med Microsoft, sier Surlien.

Og samarbeidet blir ikke bare med Dell.

- Etter at det samarbeidet med Dell ble kjent, har vi fått flere store leverandører på døren som ønsker det samme, fortalte Phillips.

Surlien bekrefter dette og antyder at Oracle og Fujitsu Siemens diskuterer et tilsvarende samarbeid. Men på spørsmål fra digi.no om HP skal være med, svarer Surlien nei. Oracle teknologi åpner for bruk av mange og billige servere i stedet for noen få store, og dette er faller ikke i god jord hos HP, mener Surlien.

Oracle har lansert ordningen i flere europeiske land og arbeider med en snarlig lansering av samarbeidet i Norge, forteller markedsdirektør i Oracle Norge, Harald Løvvik.

Til toppen