Skal stoppe mobiltyvene helt

En ny brikke skal stoppe mobiltelefon-tyver, både fra å bruke telefonen og hente ut informasjon.

Den amerikanske brikkeleverandøren Xilinx Inc har lansert en ny brikke som skal sperre mobiltelefoner som er stjålet eller mistet. I dag er det mulig å sperre bruken av en telefon ved bruk av den såkalte IMEI-koden. At telefonen er kostbar, gjør at alle ønsker å redusere tyvenes verdi av stjålne telefoner.


Men det har også dukket opp et annet problem. Dagens avanserte mobiltelefoner lagrer stadig mer informasjon og data, særlig PDA-modellene.

En ny Xilinx-brikke som kan puttes bygges inn i telefoner vil låse hele telefonen, både muligheten for å bruke den, lese ut data og endre IMEI-koder.

- Brikken koster bare noen dollar per telefon, forteller Karen Parnell, europeisk markedssjef hos Xilinx, til digi.no.

En sperret telefon vil måtte sendes tilbake til produsenten for å låses opp igjen.

Tidligere var det ganske enkelt å endre IMEI-koden på en telefon og dermed ta i bruk sperrede telefoner. Men mye tyder på at dette er blitt vanskeligere, programvaren som finnes annonsert på Internett, kan bare åpne litt eldre telefoner. Nå kan et signal til telefonen stoppe også forsøk på å endre IMEI-koden.

Det skal derfor mye til at en tyv skulle klare å endre IMEI-koden på en Xilinx-utstyr telefon at han klarer å stoppe et sperresignal.

- Nokia og Ericsson er kunder av Xilinx, og vi skal diskutere bruken av den nye sikkerhetsbrikken med dem, forteller Parnell til digi.no. Vi har også tenkt å foreslå at telefoner med brikken skal merkes slik at tyver ser at det ikke er noen verdi å stjele dem.

Til toppen