FORBRUKERTEKNOLOGI

Skal tilby billig flashminne-alternativ

Sandisk skal tilby et billig alternativ til flashminne for lagring av digitale fotografier.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. feb. 2007 - 10:12

Sandisk er blant verdens største leverandører av flashminne, men snart skal selskapet komme med et produkt som skal kunne erstatte flashminne på et område hvor denne typen minnekort i dag dominerer - lagring av digitale fotografier.

Under en analytikerdag ved selskapets hovedkontor, som også ble dekket av amerikanske PCMagazine.com, fortalte Greg Rhine, leder for Sandisks konsumentvirksomhet, at selskapet vil introdusere et nytt lagringskort basert på en form for 3D-minne i løpet av sommeren.

PCMagazine.com skriver at kortene vil kunne brukes direkte i digitale kameraer, men at når det er fullt, vil ikke dataene kunne endres eller slettes. Derimot skal kortene være egnet for å lagre data i minst 100 år.

Rhine skal ha kalt kortene for "den nye, digitale filmen".

- Det eliminerer datamaskinen fra ligningen. Det krever ikke noen datamaskin for å brukes. Du tar bildet én gang, fremkaller det og så lagrer det. Det er permanent lagret på kortet, og er ikke overskrivbart, sa Rhine.

Hvor mye minnekortene vil koste eller romme, kom ikke fram, men de skal være billigere enn tilsvarende store flashminne-kort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.