Skal tilby ekstremt billig mobil

Nokia introduserte i dag en hel serie med mobiler med til dels svært lav pris.

Nokia 1202 (øverst) og 5130 XpressMusic
Nokia 1202 (øverst) og 5130 XpressMusic

Nokia introduserte i dag en hel serie med mobiler med til dels svært lav pris.

De nye mobilene Nokia introduserte i dag, er først og fremst rettet mot brukere i de nye og store vekstmarkedene utenom den vestlige verden, men likevel kommer trolig flere av modellene på markedet også i Norge. Det er foreløpig ikke avgjort hvilke dette er.

Den aller billigste modellen skal være spesielt utviklet for mennesker i landsbysamfunn og kalles Nokia 1202. Dette er den billigste mobilen Nokia noensinne har tilbudt og vil selges for 25 euro før eventuelle skatter og subsidier. Blant de spesielle egenskapene er lommelykt og høye ringetoner, samt adressebok for fem ulike brukere. Standbytiden skal være på inntil 26 dager, mens taletiden er begrenset til 9 timer.

Denne modellen skal komme i salg i det inneværende kvartalet, men vil ikke tilbys i Europa.

Neste trinn er Nokia 1661. I tillegg til utstyret 1202 leveres med, har denne modellen fargeskjerm og innebygd radio. Dette øker prisen til 30 euro. Mobilen skal komme i salg i første kvartal i 2009.

Deretter følger modellene Nokia 2320 classic, Nokia 2323 classic og Nokia 2330 classic. Disse vil koste mellom 40 og 50 euro.

Felles for de tre modellene er støtte for Nokias Mail on Ovi og Nokia Life Tools.

Nokia 1202 (øverst) og 5130 XpressMusic
Nokia 1202 (øverst) og 5130 XpressMusic

Mail on Ovi er en tjeneste for Nokias Series 40-mobiler som gjør det mulig for brukeren å opprette en e-postkonto direkte fra mobilen, uten å bruke PC. En testversjon skal tilbys i noen utvalgte markeder fra slutten av november. Den globale utrullingen, som skal støttes av alle nåværende Serie 40-mobiler fra Nokia, skal skje ved utgangen av 2009.

Nokia Life Tools er derimot en serie tjenester for landbruksinformasjon og utdanning i u-land. Tjenesten benytter SMS for å levere viktig informasjon, slik at bruken ikke avhenger av GPRS-dekning. Denne tjenesten skal først tilbys i India i første halvdel av 2009 og utvides til enkelte andre land i Asia og Afrika senere i 2009.

Nokia 2323 classic tilsvarer 2320 classic, men er i tillegg utstyrt med nettleser og radio med opptaksfunksjon. 2330 classic har dessuten integrert kamera. Alle de tre modellene skal komme i salg i andre kvartal av 2009.

Har man enda litt mer penger å bruke, nærmere bestemt 75 euro, kan Nokia 7100 Supernova være et alternativ. Denne modellen skal ha fargeskjerm, FM-radio, nettleser og 1,3 megapikslers kamera. Den støtter flere fotodelingstjenester og Mail on Ovi. Mobilen kommer i salg innen nyttår.

Den dyreste og mest avanserte mobilen Nokia introduserte i dag, er musikkmobilen Nokia 5130 XpressMusic. Den har en veiledende utsalgspris på 90 euro før eventuelle skatter og subsidier og leveres med digital musikkspiller, FM-radio, to megapikslers kamera og standard 3,5 mm kontakt til hodetelefoner. Den støtter tjenester som Share on Ovi og Mail on Ovi. Den skal leveres med et microSD-kort på 1 gigabyte når den kommer i salg i første kvartal av 2009.

Til toppen