Skal tilby norskutviklet stue-PC

Norske SEKO Data skal i november lansere en egenutviklet mediesenter-PC.

Norske SEKO Data skal i november lansere en egenutviklet mediesenter-PC.

Interessen for stue-PCer, også kjent som mediesenter-PCer eller HTPC (Home Theater PC), er stor. Maskinene er i mange tilfeller avanserte avspillings- og opptaksmaskiner med utvidet funksjonalitet, gjerne med samme formfaktor som vanlige videomaskiner og DVD-spillere. Utvalget av ferdiglagde modeller i salg i Norge er dog temmelig begrenset.

Nå forteller norske SEKO Data at selskapet har utviklet programvare og satt sammen en maskin, som skal distribueres i Norge og Sverige fra og med november.

Maskinen, som kalles Northern Light TV, vil ifølge Martin Anfindsen i SEKO Data være utstyrt med blant annet 120 GB harddisk og DVD-brenner, samt støtte for Ethernet, fjernkontroll, trådløst multimedietastatur, TV-kort og USB-basert WLAN, alt puttet inn i et kabinett fra SilverStone (trolig modellen LC04). Maskinen leveres med 256 MB minne, men det er ennå ikke avgjort om den vil bli utstyrt med en Intel Celeron-prosessor eller en prosessor fra AMD.

Programvaren er Linux-basert og støtte funksjonalitet for å se på TV, se på DVD, gjøre opptak av TV-signalet til harddisk med blant annet timeshift-funksjonalitet, høre på musikk, lese websider og RSS-baserte nyheter, samt importere og vise bilder.

    Les også:

Enheten kan også benyttes for lytte til webradio, per nå med streaming over MP3 og OGG. Den skal også kunne spille av "alt" av viktige mediefilformater, men Anfindsen forteller at ikke alle detaljer om rettighetene til å støtte disse er avklart. Det samme gjelder avtaler for en norsk, elektronisk programguide (EPG),samt muligheten for å søke på IMDB etter informasjon om filmene. Den tekniske løsningen for dette skal dog være klar.

Menyene i systemet er på norsk, og skal være tilpasset godt voksne brukere uten spesiell teknisk innsikt.

Det er trolig dette kabinettet fra SilverStone som vil benyttes

Anfindsen sier til digi.no at valget av Linux som operativsystem framfor for eksempel Windows, er for å begrense brukerens muligheter til å skape problemer for seg selv. Anfindsen mener det vil være enklere å drive support når maskinen er Linux-basert-

Oppdateringer til programvaren skal automatisk bli lastes ned og vil bli installert ved omstart. Hvis noe skjærer seg, skal programvaren kunne installeres fra en medfølgende CD. Også kildekoden til programvaren vil følge med.

Veiledende utsalgspris på maskinen vil være 7990 kroner.

Til toppen