Skal tilby strippet Windows til Sør-Korea

Microsoft skal i dag utgi nye versjoner av Windows XP for å overholde en antitrust-kjennelse i Sør-Korea.

Microsoft skal i dag utgi nye versjoner av Windows XP for å overholde en antitrust-kjennelse i Sør-Korea.

Microsoft skal ifølge Reuters utgi nye versjoner av Windows XP i Sør-Korea i dag. Dette kommer som følge av at selskapet er blitt kjent skyldig i brudd på landets antitrust-lovgivning og ble idømt en bot tilsvarende 34,5 millioner dollar i desember i fjor.

Årsaken til dommen var salget av Windows-versjoner som inkluderer Microsofts mediespiller og lynmeldingsklient.

Den koreanske Fair Trade Commission beordret også Microsoft til enten å fjerne disse produktene fra standardinstallasjonen av operativsystemet, eller å tilby bunting av rivaliserende produkter.

Microsoft har i tiden som har gått etter kjennelsen, forsøkt å få den trukket tilbake. Men i juli skal en domstol i Seoul ha endelig avvist anken.

    Les også:

Ifølge Reuters' anonyme kilde, skal Microsoft komme med to versjoner av både Windows XP Home Edition og Windows XP Professional Edition. Den ene versjonen vil leveres uten Windows Media Player og Windows Messenger, mens den andre vil inkludere lenker til en webside hvor brukerne kan laste ned lynmeldingsprogrammer fra Microsofts konkurrenter.

I fjor høst truet Microsoft med å trekke Windows helt fra det koreanske markedet, men har altså ikke gjort alvor av truslene. At Sør-Korea er blant de ti største markedene til Microsoft, kan selvfølgelig ha hatt en del å si for denne beslutningen.

Til toppen