Skal tilby telefoni som ASP-tjeneste

Den sterkt voksende norske tilbyderen av utleieprogramvare, Intellinet, har inngått et samarbeid med Cisco med tanke på å tilby også telefoni som ASP-tjeneste.

Den sterkt voksende norske tilbyderen av utleieprogramvare, Intellinet, har inngått et samarbeid med Cisco med tanke på å tilby også telefoni som ASP-tjeneste.

Intellinet ASA ble etablert i Sandefjord i august i fjor, og er allerede vokst til nærmere 60 ansatte, opplyser økonomidirektør Jon Gotfredsen i administrerende direktør Gunnar Sæthers fravær. Gunnar Sæther er kjent som tidligere administrerende direktør i Getronics-selskapet NetCenter. I januar gjennomførte Intellinet en vellykket emisjon på 70 millioner kroner. Da ble det forespeilt en omsetning på 32 millioner kroner i 2000 og 138 millioner kroner i 2001.

- Budsjettet er under revidering etter at vi overtok Vestfoldnett AS og Designpartner AS i februar, sier Gotfredsen.

Begge disse selskapene var lokalisert i Sandefjord. Vestfoldnett var Internett-tilbyder, mens Designpartner arbeidet med web-design og programvareutvikling. Deres samlede omsetning i 1999 var 19,3 millioner kroner. I forbindelse med overtakelsene sa Intellinets arbeidende styreformann Roy Pedersen at de ville danne grunnlaget for en utvidelse av virksomheten til også å omfatte e-handel.

Noen dager etter overtakelsen, kunngjorde Intellinet en samarbeids- og partnerskapsavtale med Compaq Norge, fokusert på utviklingen av Intellinets driftssentral på Kullerød i Sandefjord. Driftssentralen er plassert ved knutepunkter til både Telenor og Enitel.

- Det skal bli en "showcase" for Compaq, sier Gotfredsen.

Driftssentralen skal ha maksimal oppetid og sikkerhet, samt automatisert drift. Compaq sørger for datakraften, mens Intellinet sørger for tjenestene og driften av applikasjonene.

I dag kunngjorde Intellinet en avtale med Cisco som gjør at man for første gang i Norge vil være i stand til å tilby også telefoni som ASP-tjeneste. Intellinet satser på Cisco-teknologi for IP-telefoni.

Også her er det snakk om en internasjonal leverandør som nytter Intellinet til å lage en "showcase". Salgsdirektør Knut Ole Tande i Cisco Norge sier at Intellinet blir blant de første på verdensbasis med telefoni som ASP-tjeneste, og at opplegget blir en viktig referanse for Cisco.

For Intellinet er ASP-telefoni en utfordring til de tradisjonelle teleoperatørene. Bedrifter som kjøper telefoni som ASP-tjeneste, trenger ingen tradisjonell hussentral. Samtaler mellom avdelingskontorer blir gratis, mens samtaler over det offentlige nettet blir rimeligere.

Les mer om programvareutleie:


Protech-gründer gjør opp regnskap med Europa
Office Systems kjøper Arken Communications
Krev nye pakkeløsninger for IT i skolen!
Visma og Telecomputing sammen om ASP
Client Computing vil bli størst på ASP-markedet
Abonnér på virusvern for 28 kroner måneden
Økonomisystemet Axapta klar til utleie
Itera kjøper ASP-selskap
Posten SDS kaster seg på ASP-toget
Adolfsen kjøper ASP-selskap
Telenor står klar med ASP-tjeneste
Microsoft starter utleie av Office til våren
IT-gigantene lanserer programvare over Internett
Microsoft signerer avtaler med Telecomputing
Også Telia og Telenor planlegger programvare over Internett

Til toppen