Skal tjene penger på å megle IT-konsulenter

Skal tjene penger på å megle IT-konsulenter

Istedenfor å ansette egne folk, tilbyr eWork å levere IT-konsulenter som driver eget selskap.

eWork er et selskap som ble stiftet i San Francisco i 1998. De startet i Sverige i 2000 og har nå også kontorer i Oslo. Totalt er de 50 ansatte som jobber med å megle IT-konsulenter.

Nå satser de på å utfordre norske konsulentselskaper og i disse dager sender de ut brev til mange enkeltstående konsulenter og mindre selskaper, der de tilbyr å megle deres tjenester på vegne av store kunder.

– Vi fikk 200 nye norske konsulenter i stallen bare i forrige uke, sier Anders Skolleberg, sjef for den norske etableringen, til Dagens Næringsliv.

Totalt skal de nå ha 500 IT-konsulenter som kan påta seg oppdrag. I Norden har de til sammen tilknyttet seg 20.000 konsulenter. Selskapet omsatte i fjor for 435 millioner kroner.

– Fordi vi baserer oss på de mindre konsulentsselskapene eller frilansere, blir vi konkurransedyktige på pris og vil kunne være et godt tilbud også i dårlige tider, sier Skolleborg.

I brev som sendes ut til potensielle konsulenter vektlegger eWork det at konsulentene kan slippe å bruke så mye tid på salgsprosesser. Mange selvstendige konsulenter er faglig dyktige på sitt felt, men har ofte ikke tid, eller tar seg ikke tid, til å sørge for en kontinuerlig strøm av nye oppdrag.

eWork ser også for seg muligheten for å levere svenske og danske konsulenter til norske kunder.

– Det er først og fremst norske konsulenter som kommer til å operere i Norge, men visse typer av spisset IT-kompetanse av internasjonal karakter gjør at jobbene kan utføres av mange flere. Vi har eksportert mye arbeidskraft fra Sverige til Danmark, og det er ikke umulig at andre nordiske konsulenter er interessert i å komme seg inn på det norske markedet gjennom oss, sier Skolleberg.

Til toppen