TELEKOM

Skal unngå lovlige bestikkelser

Telenor med nulltoleranse i et av verdens mest korrupte land.

Næringsminister Monica Mæland besøkte søndag et marked i sentrum av Yangon, med små utsalgssteder for Telenor-mobiler og simkort. Mæland er i Myanmar i anledning statsbesøket som offisielt starter mandag.
Næringsminister Monica Mæland besøkte søndag et marked i sentrum av Yangon, med små utsalgssteder for Telenor-mobiler og simkort. Mæland er i Myanmar i anledning statsbesøket som offisielt starter mandag. Bilde: Heiko Junge / NTB scanpix
1. des. 2014 - 07:23

Yangon (NTB): Med flere korrupsjonsskandaler ubehagelig friskt i minne lover Telenor-ledelsen å gjøre sitt ytterste for at alt blir etter boka når de går opererer i et av verdens mest korrupte land.

Søndag ettermiddag var næringsminister Monica Mæland (H) med Telenors Asia-ledelse på markedsbesøk i Myanmars største by Yangon. Her selges blant annet mobiltjenester, og Asia-sjef Sigve Brekke og Myanmar-sjef Petter-Børre Furberg ønsker å vise hvordan de går fram for å bygge en virksomhet tuftet på gode forretningsprinsipper.

Det er lettere sagt enn gjort i et land der bestikkelser for inntil 300 dollar er lovlig, og ofte forventet. En slik sum kan for mange tilsvare mer enn tre måneders lønn.

– Å gå inn her krever en særlig risikovurdering. En av de tingene jeg har snakket med Telenor om her i landet, er selvsagt korrupsjon, at vi forventer at de følger reglene og har nulltoleranse for korrupsjon, sier Mæland til NTB.

Både Mæland og Furberg poengterer at å ikke betale selv lovlige bestikkelser gjør at ting tar tid. For eksempel ble en levering av stoler til Telenor stående i tre måneder på havnelageret i Myanmar fordi selskapet nektet å betale bestikkelser for å få hente dem. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.