Skal utdanne flere SAP-konsulenter

Skrikende mangel på SAP-konsulenter gjør at SAP Norge tar et krafttak for å utdanne flere.

Skrikende mangel på SAP-konsulenter gjør at SAP Norge tar et krafttak for å utdanne flere.

digi.no har over flere artikler skrevert om den store etterspørselen etter SAP-kompetanse i Norge. Senest i forrige uke skrev vi om Accenture som reiste helt på den andre siden av kloden, til Australia, for å hente konsulenter.

    Les også:

I dag skriver Finansavisen om et storstilt rekrutteringsprogram, der SAP sammen med sine partnere vil føye 100 nye SAP-konsulenter til de vel 350 sertifiserte konsulentene som i dag finnes i Norge.

Å lokke IT-folk til å spesialisere seg på SAP er trolig ganske takknemlig, for den store mangelen på SAP-kompetanse har presset lønningene i været. digi.no har tidligere skrevet at lønninger på 600-700.000 kroner i året ikke er uvanlig.

Suget etter SAP-konsulenter understrekes av at IBM har fått sysselsatt alle sine SAP-folk når andre fase av Forsvarets Golf-prosjekt ble utsatt. Det kan ha vært 70-80 personer.

For å dekke etterspørselen jobber SAP Norge på spreng for å øke utdanningsmulighetene. Selskapet undertegnet i fjor sommer kurskontrakt med de to norske utdanningssentrene Bouvet og Høyskolen i Stavanger som nå kan sertifisere SAP-konsulenter.

SAP ønsker både nyutdannede og konsulenter fra andre programvaremiljøer. SAP Norge direktør Hilde Solegaard forteller til Finansavisen at SAP-konsulenter skal økes med opptil 20 prosent.

Bare Ementor skal nå ansette 30 nye SAP-konsulenter. Selskapet signerte nylig en avtale med Forlagsentralen om implementering av en omfattende SAP bransjeløsning.

Etterspørselen drar også prisene opp. Det er ikke uvanlig for en senior SAP-konsulent å tjene fra 700.000 kroner i året. For et par år siden fikk man dyktige SAP-konsulenter til 900 kroner i timen. I dag må man regne med en timepris på opptil 1.400 kroner.

Analyseselskaper Gartner uttrykker bekymring for tilgjengelige konsulenter både på SAP-kompetanse og Netweaver.

Til toppen