Skal utfordre Komplett med billige bærbare

Skal utfordre Komplett med billige bærbare

Komplett og MPX fusjonerte, og Netshop er en av nettbutikkene som skal utfordre markedslederen.

Komplett og MPX er de to desidert største rene nettbutikkene i Norge. De fusjonerte imidlertid i begynnelsen av sommeren, og selv om de fortsatt skal drives under hvert sitt merkenavn, betyr det i praksis at det er blant de mindre konkurrentene utfordringen må komme fra.

En av de som kjemper om tredjeplassen bak Komplett og MPX, er Sandefjordsbaserte Netshop, som ledes av Sven Aage Lysebo. Han var en av med-gründerne i Komplett da det ble stiftet i 1995.

Netshop omsatte i fjor for 171,1 millioner kroner, en fremgang på 17,9 prosent fra 145,1 millioner kroner i 2005.

Selskapet går imidlertid ikke med overskudd. Resultatet endte på 9,9 millioner i minus, en kraftig økning i forhold til 2,4 millioner i underskudd i 2005.

Det relativt store underskuddet skal skyldes at selskapet brukte mye penger på å kjøpe salgsrettighetene til Zepto Computers, og at de bladde opp for Microplex.

- Vi er et lite selskap med få ansatte å fordele arbeidsoppgavene på, så inkluderingen av de nye selskapene ble kostbar for oss, sier Lysebo til Dagens Næringsliv.

Han tror imidlertid på en snarlig bedring, og at disse rettighetene vil gi de en mulighet til å komme aggressivt inn på det sterkt voksende markedet for bærbare PC-er, gjennom å selge billige Zepto-maskiner.

- Innen tre til fire måneder ønsker vi å tilby bærbare PC-er i prisklassen fire tusen kroner i Norge, slik vi gjør i Danmark. Vi ønsker å presse prisene hele tiden, sier Lysebo, til Dagens Næringsliv.

I skrivende stund er Kompletts billigste bærbare en student-PC til 4.995.

Til toppen