Skal utnytte Nvidia- og AMD-grafikk i samme PC

Hydra heter en ny teknologi som skal gjøre både SLI og Crossfire overflødig.

Skal utnytte Nvidia-  og AMD-grafikk i samme PC

Hydra heter en ny teknologi som skal gjøre både SLI og Crossfire overflødig.

I dagens moderne PC-er er det mulig å koble sammen grafikkprosessorer (GPU) og skjermkort kort for å oppnå høyere ytelse. Men dette er bare mulig med utvalgte GPU-er fra samme leverandør. Nvidia støtter bare selskapets SLI-teknologi, mens AMD bare støtter Crossfire.

Denne uken avduket det israelske selskapet LucidLogix Technologies en ny, parallell grafikkteknologi som ifølge løftene skal kunne gjøre både SLI og Crossfire overflødig. Teknologien, som er oppkalt etter det mangehodete monsteret Hydra, skal kombinere alle typer GPU-er med enhver CPU og alle brikkesett, og kunne utnyttes av all programvare og spill.

Hydra-motoren skal ikke kreve at eksisterende grafikkprogramvare må endres. Den støtter dessuten vanlige grafikkstandarder som DirectX og OpenGL.

Hydra-motoren kombinerer består av en SoC (System-on-Chip) som tar i bruk nye programvareteknologier som lastbalanserer oppgaver knyttet til grafikkprosessering. Selskapet lover at Hydra i alle fall vil kunne gi en lineær ytelse med to og flere grafikkort.

- Vi fokuserer for tiden på å få vår Hydra-motor til å forbedre den daglige PC-ytelsen, men visjonen vår er å gjøre tilgjengelig mer skalerbarhet, fleksibilitet og kraft til alle markeder for visuell prosessering, inkludert profesjonell grafikk, design og konstruksjon, krevende spill og andre, sier Offir Remez, medgründer og president i LucidLogix, i en pressemelding.

LucidLogix har blant annet Intel Venture på eiersiden. I ledelsen og i styret sitter det mennesker som har vært tekniske ledere hos blant annet Nvidia, Intel, Marvell, Cisco og Sun, hvor de blant annet har jobbet med 3D-grafikk, video- og bildekomprimering, parallellprosessering, bilderprosessering, nettverk, GPU-er og CPU-er, samt brikkesett til hovedkort.

LucidLogix har allerede mer enn 50 patenter på selskapets oppfinnelser.

Ifølge selskapet har det innledet samarbeid med en rekke andre selskaper, blant annet fabrikker som kan produsere LucidLogix' løsninger. De første produktene kan ventes å komme på markedet i første halvdel av 2009. Løsningen vil kunne tilbys som separate innstikkskort eller integrert i hovedkort fra andre leverandører.

- Lucids teknologi kunne ikke ha kommet på markedet på et bedre tidspunkt, mener Jon Peddie, analytiker og sjef i Jon Peddie Research.

- Vi har fortsatt langt igjen for å nå total visuell realisme på PC-en, og dagens aktører tyr til flere kjerner og parallellprosessering for å løse flaskehalser. Hydra-teknologien har potensial til å vende opp-ned på bransjen og å heve spillet til det neste nivået, sier Peddie.

Til toppen