Skal utvikle Flash-spillere for stua

Sammen med Intel skal Adobe gjøre selskapets Flash-teknologi enda mer utbredt.

Skal utvikle Flash-spillere for stua

Sammen med Intel skal Adobe gjøre selskapets Flash-teknologi enda mer utbredt.

Adobes Flash-teknologi har de siste årene fått mer konkurranse. Dette har fått selskapet til å satse videre på teknologien, ikke minst når det gjelder utbredelse. Flash er allerede den klart mest utbredte nettleserpluginen på PC-er i alle størrelser. I tillegg støttes Flash av stadig flere mobiltelefoner.

Men nå vil Adobe gjøre Flash tilgjengelig for enda flere typer enheter. I en pressemelding i dag kunngjorde selskapet at det skal portere Flash til Intels Media Processor CE 3100. Dette arbeidet, som gjøres sammen med Intel, skal gjøre Flash-teknologien tilgjengelig i enheter som kabeltv-bokser, Blu-ray-spillere, digitale TV-er og andre multimedie-enheter.

Intels Media Processor CE 3100 er en ny familie med SoCs (System on Chip) for forbrukerelektronikk, og selskapene ønsker at disse enhetene skal kunne tilby en mer komplett støtte for webinnhold. Porteringsarbeidet inkluderer både Flash Player og Flash Lite. De første brikkene med støtte for Flash Lite skal etter planen leveres før sommeren.

Intel trekker spesielt fram Flash-teknologien egenskaper knyttet til avspilling av høyoppløst innhold som interessant.

- Vårt innsats sammen med Adobe skal bidra til å akselerere en rik, men samtidig relevant Internett-opplevelse på TV-en. Den skal tilby forbrukere tilgang til et voksende antall Flash-baserte applikasjoner som vil kunne nytes sømløst på tvers av et antall typer enheter, fra bærbare PC-er til MID-er og nå TV-en, sier William O. Leszinske Jr, daglig leder for Intels Digital Home Group, i en pressemelding.

Begge de to selskapene er medlemmer av Open Screen Project, som skal etablere en konsekvent kjøremiljø på tvers av enheter i ulike størrelser.

Adobe og Intel samarbeider også om å lage en optimaliser implementering av Adobes Air-teknologi til Intels plattform for forbrukerelektronikk.

I praksis er Intels Media Processor CE 3100 en Pentium M-prosessor klokket til minst 800 MHz som er integrert med minnekontroller, grafikkprosessor og videodekoder. Den skal støtte full HD (1080p).

Til toppen