Skal utvikle lynraskt trådløst nettverk

Teknologi-giganter forenes i utviklingen av ny, høyfrekvent teknologi.

Skal utvikle lynraskt trådløst nettverk

Teknologi-giganter forenes i utviklingen av ny, høyfrekvent teknologi.

En gruppe på mer enn 15 teknologiselskaper har gått sammen om å danne Wireless Gigabit (WiGig) Alliance, som skal etablere en felles spesifikasjon for trådløse teknologier som baserer seg på 60 gigahertz-båndet.

Bakgrunnen for etableringen av allianser er at selskapene mener det er et stadig økende behov for raskere trådløse forbindelser enn det dagens trådløse standarder støtter. Behovet drives fram av stadig mer digitalt medieinnhold fordelt på mange ulike enheter i hjemmet, samtidig som at de av dagens standarder som kan levere tilfredsstillende hastigheter, vanligvis er rettet mot helt spesifikke bruksområder.

WiGig skal utarbeide en spesifiaksjon som skal kunne støtte både umiddelbart filoverføring, trådløs overføring av bildesignaler, samt streaming av HD-innhold mellom ulike typer enheter. Dette inkluderer alt fra forbrukerelektronikk til pc-er og håndholdte enheter.

Innen et typisk rom skal enhetene kunne kommunisere trådløst med gigabit-hastigheter. Det loves helt konkret hastigheter som er mer enn ti ganger så høye som dagens WLAN.

Alliansen består foreløpig av selskapene Atheros, Broadcom, Dell, Intel, LG Electronics, Marvell, MediaTek, Microsoft, Nec, Nokia, NXP, Panasonic, Realtek Samsung, STMicroelectronics, Tensorcom og Wilocity.

Sammen skal selskapene lage en forent 60 GHz spesifikasjon som tilfredsstiller krav om ytelse og energieffektivitet. Siden også håndholdte, batteridrevne enheter skal kunne støtte standarden, må strømforbruket være så lavt som mulig. Teknologien skal også være enkel å ta i bruk.

Arbeidet med spesifikasjonen har for lengst startet. Alliansen regner med at WiGig-spesifikasjonen vil kunne gjøres tilgjengelig for alliansemedlemmene i fjerde kvartal i år.

Til toppen