Skal utvikle mye raskere flashminnekort

CompactFlash Association sikter mot en tredobling av farten.

Skal utvikle mye raskere flashminnekort

CompactFlash Association sikter mot en tredobling av farten.

CompactFlash Association (CFA) har opprettet en ny arbeidsgruppe som skal utvikle et neste-generasjon minnekort for profesjonelle brukere av digitale stillbilde- og videokameraer. Arbeidsgruppen består av representanter fra Nikon, SanDisk og Sony.

CFA offentliggjorde tidligere denne måneden CompactFlash 6.0-spesifikasjonen, som tilbyr overføringshastigheter på opptil 167 megabyte per sekund. Denne spesifikasjonen er basert på en Parallell ATA 5-grensesnitt.

Den neste generasjonen med CF-kort skal derimot kunne overføre opptil 500 megabyte per sekund. ved å ta i bruk PCI Express-grensesnittet. Dette skal gjøre det mulig for fotografer å utføre kontinuerlig seriefotografering med massive bilder i raw-format. Spesifikasjonen vil kombinere høy hastighet med lavt effektforbruk ved hjelp av en effektskaleringssystem.

I tillegg til dette, vil den kommende spesifikasjonen også åpne opp for mer lagringskapasitet. Ifølge en pressemelding fra de tre selskapene har det kommende formatet potensial til å utvide den teoretiske maksimumskapasiteten utover to terabyte.

De nye kortene skal ha tilsvarende størrelse som dagens CompactFlash-kort.

– Framtidige, profesjonelle bruksområder innen fotografi og video vil kreve minnekort med høyere lese- og skrivehastigheter, sier Canons Shigeto Kanda, som er styreformann i CFA, i en pressemelding.

– Utviklingen av en ny kortstandard med høy ytelse, med et serielt grensesnitt, vil møte behovene til den profesjonelle bildeindustrien i flere år framover, samt åpne døren for spennende, nye bruksområder, sier Kanda.

Aktørene sier dog ingen om når den nye CF-spesifikasjonen kan ventes.

    Les også:

Til toppen