BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal utvikle mye raskere flashminnekort

CompactFlash Association sikter mot en tredobling av farten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. nov. 2010 - 09:40

CompactFlash Association (CFA) har opprettet en ny arbeidsgruppe som skal utvikle et neste-generasjon minnekort for profesjonelle brukere av digitale stillbilde- og videokameraer. Arbeidsgruppen består av representanter fra Nikon, SanDisk og Sony.

CFA offentliggjorde tidligere denne måneden CompactFlash 6.0-spesifikasjonen, som tilbyr overføringshastigheter på opptil 167 megabyte per sekund. Denne spesifikasjonen er basert på en Parallell ATA 5-grensesnitt.

Den neste generasjonen med CF-kort skal derimot kunne overføre opptil 500 megabyte per sekund. ved å ta i bruk PCI Express-grensesnittet. Dette skal gjøre det mulig for fotografer å utføre kontinuerlig seriefotografering med massive bilder i raw-format. Spesifikasjonen vil kombinere høy hastighet med lavt effektforbruk ved hjelp av en effektskaleringssystem.

I tillegg til dette, vil den kommende spesifikasjonen også åpne opp for mer lagringskapasitet. Ifølge en pressemelding fra de tre selskapene har det kommende formatet potensial til å utvide den teoretiske maksimumskapasiteten utover to terabyte.

De nye kortene skal ha tilsvarende størrelse som dagens CompactFlash-kort.

– Framtidige, profesjonelle bruksområder innen fotografi og video vil kreve minnekort med høyere lese- og skrivehastigheter, sier Canons Shigeto Kanda, som er styreformann i CFA, i en pressemelding.

– Utviklingen av en ny kortstandard med høy ytelse, med et serielt grensesnitt, vil møte behovene til den profesjonelle bildeindustrien i flere år framover, samt åpne døren for spennende, nye bruksområder, sier Kanda.

Aktørene sier dog ingen om når den nye CF-spesifikasjonen kan ventes.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.