AVTALER & KONTRAKTER

Skal utvikle Norges nye pensjonsportal

Kantega-sjef Jon Øyvind Eriksen har fått oppdraget med å designe og utvikle norskpensjon.no.

26. apr. 2007 - 08:32

Mange nordmenn vet ikke hva de vil få i pensjon. De har ofte vært ansatt hos flere arbeidsgivere, og derfor tjent opp pensjon hos forskjellige pensjonsordninger. Til neste år skal alle personer i Norge få en samlet oversikt over sine pensjonsrettigheter i den nye pensjonsportalen norskpensjon.no.

Norsk Pensjon har gitt Kantega oppdraget med å designe og utvikle en nettbasert portal norskpensjon.no, som skal gi en samlet oversikt over alle pensjonsrettigheter som alle enkeltpersoner måtte ha opparbeidet seg.

Kantega ble valgt som totalleverandør av den nye informasjonsportalen for pensjonsrettigheter på Internett i konkurranse med seks andre IT-selskaper.

- Det er et åpenbart behov for bedre informasjon til personer i yrkesaktiv alder om hvilke pensjonsrettigheter de har. Dette kan være rettigheter fra folketrygden, tjenestepensjon og individuelle pensjonsavtaler, sier daglig leder av Norsk Pensjon, Ingvar Strøm.

Eriksen lover at den nye pensjonsportalen skal bli sikker og brukervennlig. Målgruppen i første omgang er alle dem som i dag ikke vet hva de vil få i pensjon. Dernest vil de kunne bruke simuleringsverktøyene for å planlegge sin økonomi når de blir pensjonisert.

Portalen skal hente informasjon om den enkelte fra livselskapene og andre pensjonsinnretninger via sikre integrasjonsløsninger. Portalen skal bygges på prinsippene for tjenesteorientert arkitektur med web services. Teknologien baserer seg på åpne standarder, og Kantega vil gjøre utstrakt bruk av åpen kildekode.

Første versjon av pensjonsportalen vil inneholder data fra de fleste livselskapene og flest mulig andre pensjonsinnretninger. Den gjøres tilgjengelig fra årsskiftet 2007/2008. Etter at første versjon av portalen norskpensjon.no er levert skal den videreutvikles både mht til simuleringsmuligheter og for å gi en mest mulig fullstendig dekning av alle relevante pensjons- og spareinnretninger. Målet er at dette skal være tilgjengelig fra årsskiftet 2008/2009.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.